lördag 12 oktober 2013

The awesomeness of yesterday

Hej på er från ett dimmigt Råbacka!

Gårdagen var awesomeness ända ut i fingerspetsarna, en riktigt bra dag. Åkte till stallet vid halv tio och gjorde iordning Stormisen för en körtur. Senast vi körde honom var det ju fullt ös - medvetslös som gällde och han var inte ens svettig då vi kom tillbaka. Igår gick det lite bättre, ett missförstånd var det riktigt i början men efter det löpte det på. 
Hästens kondition har nog blivit så mycket bättre, de senaste gångerna har man märkt det så bra. Vädret var ju av det vackraste en höstig dag kan bjuda på så det var en njutning att bara åka ut i skogen i det bästa av sällskap. Stormis travade på i väldigt bra, rask takt och en gång lyfte han självmant galopp. Jag brukar inte ha honom att galoppera framför kärran då traven bygger muskler bättre vid körning, men lyfter han självmant i en tung backe brukar han få galoppera backen till slut. 
Vi mötte några bilar, inget problem där. Diverse stenar och några opålitliga höstlöv som helt utan förvarning attackerade honom kunde han dock inte låta bli att skygga för. De äter upp små oskyldiga Stormisar serni.
Då vi kom hem var det en svettig, trött och glad ponny som fick fleececolern på sig och gå in i boxen och vila en stund. Vi pausade också med Sandra och kokade oss en välförtjänt kopp kaffe.

Då vi kom ut igen fick Stormisen gå i hagen och vi åtog oss dagens stora projekt: städa sadelkammaren. Vädret var perfekt, humöret på topp och tid hade vi, så vi gav oss på upptäcktsfärd efter glömda skatter. Vi bar ut allt ur sadelkammaren på gården, och uttryck som "ojj, har jag en sådan här?" och "ojj, denna hade jag glömt!" var inte helt ovanliga. Då allt var ute sopade vi väggar, tak och golv. Dammet yrde där vi svassade på med halsdukar för ansiktet, men slutresultatet kan man inte klaga på. Vi rensade också lite bland söndriga grimmor och gamla produkter och gjorde allt i fin ordning. Tre timmar senare var allt på plats igen i en betydligt renare och städigare sadelkammare. Duktiga vi! 

Började sakta söka mig hemåt efter detta för att göra mig iordning inför kvällens överrasknings välkomstfest för vårt förrymda USA-barn som kommit tillbaka, men det är en annan historia som ni får vänta på en stund :)


The way that you move boy is reason enough


Städning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar