söndag 27 oktober 2013

Dressyrpremiär

Dagens tävlingspremiär gick kanske inte helt som på Strömsö, men ponnyn uppförde sig väldigt fint och lugnt överlag, så jag har verkligen inget att klaga över :)

Jag kom till stallet vid 8 och så fixade vi Pale och Stormisen. Jag tvättade ju honom igår med schampot för bruna hästar, vet inte om han var något brunare, men glänste gjorde han så in i norden :) Vi knoppade manarna och polerade det sista innan vi täckade dem och packade in dem i transporten. Lastande gick helt okej, och så bar det iväg.

Då vi var framme i Granntalli lastade vi ut våra skönheter och klädde på dem. Jag är verkligen förundrad över Stormisens uppförande, han var lugn som ett ljus och stod fint på sin plats. Inget onödigt stressas och fjantas fram och tillbaka, verkligen nöjd över honom här.
Sandra red i första uppvärmningsgruppen med Pale, och tävlade som tredje. Ritten gick fint och kom att resultera i en fjärdeplacering, stort grattis!
Då hon ridit Pale satt hon efter en stund upp på Stormis och red uppvärmningen i manegen. Han gick utan problem in i manegen och uppvärmningen gick också helt okej, aningen seg var han. Han stod också ganska så lugnt och väntade efter uppvärmningen, inga klagomoment här heller.

De startade som sist i klassen, och i de tre första momenten var jag ganska förvånad, han gick nämligen ganska så bra och fick relativt höga poäng för att vara Stormis (4,5-5,0-5,0). Efter det tredje momentet hände dock någonting, han slocknade. Som om orken tog slut mitt i steget. Då han slutade bjuda framåt var det inte så stor idé att fortsätta då det bara blev till en kamp. så det slutade i en avbrytning/diskning. Han var genomsvettig då han kom ut ur manegen så jag sadlade av honom, täckade honom och promenerade en stund med honom. Även om det inte gick helt suveränt är jag stolt över att han uppförde sig så bra som han gjorde, och man såg också då han slocknade att han inte gjorde det för att jäklas, utan han bara tog slut. Vet inte riktigt varför, han har ju inte världens bästa kondition och den psykiska påfrestningen var också ganska stor, så det kombinerat kanske.

Lastningen då vi skulle åka hem gick okså helt smärtfritt, så på alla vis ett bättre uppförande än senast. Väl hemma lastade vi ut dem, lossade knopparna och täckade på dem innan de fick gå ut i hagen och bli serverade hö. Imorgon blir det völ en lugn skrittlänk innan han får vara ledig, åtminståne en dag, kanske två, är han värd att få vila :)

Nu gäller det bara att träna styrka, kondition och muskler under vintern och åka bort några gånger i månaden för lite hoppning eller dressyr, så skall det nog bli bra till nästa år :)

I väntan på uppvärmning

2 kommentarer:

  1. vad var det som hände sen då inne på banan? varför diskades han? gick han ingen stans alls? vad krävs för att man blir diskad?

    SvaraRadera
  2. han slocknade helt efter sista galopp delen.. fick skänkla ganska myki att alls få han att skritta sen, så ja avbröt tillika så på de vise ble de ...

    SvaraRadera