måndag 17 februari 2014

Fullt ös - medvetslös

Hej alla! Börjar sakta känna mig som mig själv igen efter denna minst sagt händelserika helg. Ber om ursäkt för uppehållet, men det har inte funnits tid att ens öppna datan förrän nu.

Vi kan ju börja från början, alltså fredagen och Alla hjärtans dag. Våra fina pojkar hade fixat "Testosteronstinnt korv-kalas" så det passade dagen perfekt i mitt tycke. Som tidigare deklarerat tycker jag att den lätt hypade dagen var bara humbug detta år, tycker dock att jag hade en helt legitim orsak också. Nåja, till saken.
Vid 17 dök jag upp hos Ida och senare träffade vi Tea och Carina och tassade till Kårken i våra häpnadsväckande vackra utekläder. Som små skogshuggare såg vi ut, men dresscoden var varmt och slitstarkt. Daniel väntade på oss utanför Kårken och skulle agera transportmedel till vår ännu okända destination. Vi packade oss i bilen, och med Sabaton's Primo Victoria spelandes på repeat (älskar den låten, men då man hör den femte gången i sträck blir det aningen tjatigt..) blev vi bortvillade till kvällen första punkt.

Väl framme vid en strand steg vi ut och blev välkomnade med ett fint tal och välkomstdrink (som bestod av en flaska rent vars kork kastades bort. bra början.) och fick veta att kvällen var militärinspirerad. Tll nästa fick vi tända eld på brasan till korvgrillningen och så fick vi tälja grillpinnar och lära oss öppna ölflaskor med tändare. Har fortfarande ömt pekfinger och tumme efter den bedriften.
Då brasan sprakade fick vi ta varsinn grillkäpp som agerade stägä (stormgevär), ställa oss på rad och göra stägä-jumppa följt av att träna lite på sluten ordning. I den senare aktiviteten var vi faktist mer organiserade än pojkarna, haha!
Nu följde korvgrillning och fri samvaro runt den sprakande elden.

I detta skede måste en av pojkarna åka iväg för att hämta sin sambo, inget vi funderade något mera över. En stund senare fick vi höra att vi snart skulle flytta oss till kvällens andra punkt, vi kunde inte vara kvar var vi var då det inte fanns annan belysning än vår brasa och några facklor och till nästa aktivitet skulle det behövas ljus. Alla pojkar förutom Emil åkte iväg medan vi blev kvar en stund för att släcka brasan och plocka ihop de grejer som vi tagit med. Vi var säkra på att vi skulle få lägga upp tält på tid eller kräla oss igenom en hinderbana på typ Ramsholmen. Vad vi inte visste var att vi höll på att bli så grundlurade som vi aldrig blivit innan.

Nåja. Emil packade in oss i bilen och körde iväg. Vi skulle göra ett snabbt stopp vid internatet på Ladugårdsgatan innan vi skulle fortsätta till nästa destination. Väl framme fick vi höra att vi skulle få vänta en stund och satt snällt kvar i bilen, i våra skogsmulle-kläder.
Vi ser hur någon kommer ut ur internatet, men först då personen kommer mot bilen ser vi vem det är. Döm om vår förvåning då det är Jonas, iklädd kostym (!!), som kommer fram, öppnar dörrarna för oss och hälsar sina damer välkomna.
Oh shit. 

Småfundersamma stiger vi ur bilen och blir lotsade mot internatet var Jesse och Oskar dyker upp, iklädda kostym. Vi leds ner till ett sällskapsrum var resten av klassens pojkar värnatr på oss, kostymklädda, utrustade med rosor och med dukade bord i bakgrunden.
Hoppsan!
Vi fick rosor och kramar och hälsades välkomna på vär fina vändagsmiddag. Hehe, aningen dragna vid nosen tar vi handfallna emot våra rosor och känner oss besegrade. Lyckliga, men besegrade. Vi sätter oss till bords och blir serverade (!!) vin av eget val och så blir vi bjudna på hemlagade klyftisar, hemlagad mustapekkasås och kassler. Jag blev väldigt varm om hjärtat då de kommit ihåg att jag helst undviker gris och hade kyckling till mig. Underbara pojkar!

Efter den ytterst välsmakande middagen fick vi svara på frågor om pojkarna vilket inte gick så värst lysande för undertecknad och så fick vi tävla i armbrytning (gick betydligt bättre för undertecknad).
Nu blev vi bjudna på kaffe och rosa prinsesstårta dekorerad med ett hjärta hemma hos Daniel innan festen skulle fortsätta i Skuffisrummet.
I Skuffisrummet skulle titeln om kvällens korpral avgöras, kampen stod mellan mig och Tea. Hon var nominerad för att ha vunnit frågesporten och armbrytningen, jag för bäst färdighet i skogen. Det sista delmomentet var ytterst jämnt, men med en hårsmån segrade jag och kunde stolt titulera mig korpral. Inte illa, min kära far blev väldigt stolt :D Kvällen fortsatte långt in på småtimmarna, lyckligt förträngande att jag skulle till morgonstallet inkommande morgon.

We'we been training for years
Now we're ready to strike
As the great operation begins.
We'e the first wave on the shore
We're the first ones to fall.
Yet soldiers have fallen before.

In the dawn they will pay
With their lives as the price
History's written today.
In this burning inferno
Know that nothing remains
As our forces advance on the beach.

Aiming for Heaven though serving in Hell
Victory is ours
Their forces will fall!


Brasan


Majava och Emil i Skuffisrummet


Vändagsrosen


Glada, lurade tjejerMen kan man festa kan man också sköta sina sysslor, så 07 ringde klockan efter några futtiga timmar sömn. Hästarna skulle ut och boxarna mockas. Stallet fixas och mat lagas. Jag har dock turen att ha underbara vänner, så tre små, mycket flitiga stallstomtar följde frivilligt med till stallet för att mysa med hästar och lukta lite hästskit ;)
Efter stallet åkte jag hem för att sova några timmar, detta lyckades dock inte så jag slökollade Despickable me 2an istället.

Vid 12.30 körde jag via stallet för att fodra dagsmaten innan jag styrde tillbaka till Ekenäs, plockade upp Lottus och gjorde några avstickare vid diverse butiker. Hemma hos Ida började vi förfesta, äta och göra oss iordning för Agrologmiddagen som gick av stapeln klockan 18 i Smakis.
Uppklädda till tänderna tassade vi iväg mot Smakis i ett glatt gäng och kunde låta kvällen börja.

Kvällen var lyckad, även om vi var aningen på den tröttare sidan. Menyn bestod av kardemummastekt lax och gravad sik till förrätt, lammentrecote med mörk vitlökssås, ugnsstekta rotfrukter och stekt potatis och till efterrät vaniljpannacotta med körsbärssås vid sidan av kaffe med avec. Inte dåligt att bli bjuden på finmiddag två dagar i rad, det lönar sig att studera i Skuffis ;)

Efter middagen var det lite pogram och så fri samvaro. Jag var verkligen trött så mamma och pappa hämtade mig vid 01.30 då de kom från sitt kvällsprogram. Nog skönt att få sova hemma i egen säng då det blivit lite fattigt på sömnsidan under helgen. Men verkligen värt det!

Söndagen slappade jag mest och mötte upp Malin för en skön promenad på kvällen. Efter det var det ju Finland-Canada ishockey, men strömmen bråkade och stängde av sig med jämna mellanrum. Efter matchen brast den helt, så där satt vi i mörkret. Så kan det gå.

Nu sitter vi med Lottus i Atrium och försöker vara aktiva, lättare sakt än gjort skall ni veta.. Efter skolan blir det stallet och vidare vet jag inte. Ha en fin dag alla :)

I Skuffis vill jag studera
Jag vill bli en Agrolog!
Jag vill älska Skuffis-pojke
Men inte spy av alkohol!Agrologmiddag 2014


Hellan, Sandra, Ida2 kommentarer:

  1. inte illa draget av pojkarna! härligt :D

    SvaraRadera
  2. Faktist, aningen överraskade, för att inte glömma imponerade! :D

    SvaraRadera