tisdag 15 oktober 2013

Halvvägs in i oktober..

Kan ni tänka er? Vart flyger tiden? Snart har vi jul och på det sommar igen. Otroligt.

Åkte till stallet vid halv elva idag. Vi lyckades inte få en manege bokad, men Sandra bokade ridplanen så vi åkte dit istället. Vid lastande gick han nästintill direkt rakt in, och blev där, score! Med allt pick och pack i bakluckan och ponnyn i lådan styrde vi mot planen. På schemat stod intensiv dressyrträning, och intensivt blev det.

Sandra värmde upp honom och så tränade de på ett LC-program. I början var han mycket bättre än igår, men man märker att han blir trött ganska fort och han orkar inte ännu bära upp sig så länge.
Programmet består mest av arbete i arbetstrav, och Stormis har ju ett ganska kort steg som gör det ganska svårt att hitta rytmen att sitta ned. Sandra är dock jäkla duktig så hon fixar det, men steget från Pales elastiska gång till Stormis' hackiga och korta är ganska stort.
Det gick inte helt som på Strömsö idag, dock pressades han ganska hårt och jag har full förståelse på att han blir trött. Men han är nog också ganska mycket av en dramaqueen, han tror att han inte kan ock ork, och då börjar han istället få brottom och glömmer all koncentration. Knasponny. Nåja, massor av styrketräning står på agendan till vintern, så nästa år skall han vara knivskarp :)
Något som gick bra idag var galoppfattning från skritt, det var nästan det starkaste momentet idag och det tar vi emot med öppna armar.

Det var en mycket trött häst som till slut fick trava och skritta av på långa tyglar. Vi klädde av honom och så fick han på sig sin höghalsade fleececooler innan jag promenerade en stund med honom. Då vi skulle lasta växte han en stund fast på lastbryggan men kom snällt in efter lite övertalning.

Väl hemma fick han torka en stund medan vi pausade en stund. Då vi kom ut fixade vi stallet coh så var det Pales tur att motioneras. Sandra red igenom samma dressyrprogram med honom och så lite gymnastikridning. Förargligt nog var det lite halt så de kunde inte taut allt, men det kommer en dag imorgon igen.

Vi har också hunnit dricka det sedvanliga kaffet och så beställde vi biljetter till HIHS för torsdagen. Efter HIHS åker jag för första gången österut på en lång tid. Det skall bli så skönt med lite välbehövlig hermoloma i Lappträsk i gott sällskap för att nolla mitt lilla huvud. Tiden läker alla sår.


Trött pojkeInga kommentarer:

Skicka en kommentar