tisdag 5 november 2013

En småtråkig tisdagskväll

Hahha, jag fick en väldans inspiration att blogga, men har ingen aning om vad jag skall skriva om. Men, allt är ju intressantare än att fixa den redan försenade praktikboken eller att dikta ihop ett examensarbete, även om det handlar om hästar.

Vad har jag gjort denna ruskiga höstkväll? För det mesta suttit med datorn i knät, tråkig som jag är. Men har också äntligen fixat färg till printern så jag printade genast ut några bilder så nu skall jag viga resten av kvällen till att börja fixa julklappar. Det känns underbart att ha fått tillbaka inspirationen till att göra saker, dett var väldigt dött på teckningsfronten länge, men nu har jag hittat inspirationen. Detta gäller dock inte bara tecknandet, utan jag känner en sprudlande livsglädje till allt, till livet! Och jag älskar det! Jag skulle vilja ha saker att höra hela tiden, människor att träffa och gemensamhet och relationer att bygga starkare. Börja om på nytt helt enkelt. Från ett rent bord. Så jäkligt mycket starkare!

Har också funderat lite över Stormisen huvudskakande ikväll. Han är orolig med huvudet och munnen/bettet under ridning, speciellt då han blir trött. Han "kastar" (inte riktigt så brutalt, men ni förstår vad jag menar) med huvudet genast då man lite släpper på kontakten, och han börjar också gnaga frenetiskt på bettet. Munnen är kollad och inga problem hittade.
Detta var mycket värre förr, men då bytte jag till ett tredelat bett med fasta ringar, detta efter att jag läste i en artikel om att hästar som är oroliga i munnen och med huvudet går bättre på bett med just fasta ringar. Och ja, han går mycket bättre, men problemet har inte försvunnit.
Jag har funderat på olika lösningar till detta problem.
1. Hackamore/bettlöst
Han är aldrig tidigare riden på hackamore eller bettlöst, några gånger i grimma men då var det inte så väldans seriöst. Om problemet mot förmodan sitter i munnen skulle han ju teoretiskt gå bättre på dessa varianter. Sandra har ett hackamore, så detta skall utan tvekan testas.
2. Flying change revolution/Jump off revolution
Har varit väldigt skeptisk mot dessa träns från PS of Sweden, men har läst endast positivt om dessa och skulle vara beredd att ge dem en chans om de inte vore så hiskeligt dyra. Seriöst, 250 euro för ett träns (frakt inräknad)? Visst, för någon är det kanske inte så himla mycket pengar, men för en fattig studerande är det en ganska oöverkomlig summa att lägga på ett träns för tillfället. Jag har ju kollat runt efter ett nytt träns till hoppningen nu en tid och det lutar mot att vänta till sommaren och köpa hoppvarianten då. Om det fungerar som alla säger att det gör kan jag överväga att skaffa dressyrvarianten någon vacker dag (vill nog att sadel och träns matchar och hoppsadeln är brun medan dressyrsadeln är svart). Men det får bli en vacker dag, verkligen inte imorgon ;)
Har ni någon erfarenhet av liknande problem? Något tips på vad det kan vara?

Som tidigare deklarerat så blir det stallet imorgon efter skolan och senare på kvällen marthamöte med Tessi och Jessy. Det är allt för länge sedan sist så detta ser jag verkligen fram emot. På torsdag är det planerat ett manegebesök med hoppträning och på kvällen efterlängtad tjejkväll hos Malin. Fredag kommer hovslagaren och fixar våra fyrbenta vänner och på kvällen träff med Nina. Helgen är oplanerad.
Så ser min veckoplan ut, hoppas den hålls så och att det inte blir några ändringar :)


Bjuder på en sommarbild från 2010


3 kommentarer:

 1. är ni säkra på att det är bettet? det finns ju 2 saker hästar kan ha som jag nu inte kommer på vad heter, men då skakar dom på huvudet av det :) hjälpte inte så mycket det här när jag inte kommer på vad det heter. :) Vissa hästar gör det bara vid ridning, andra även annors./ Heidi

  SvaraRadera
 2. Ja vi är ju inte säkra på så mycket, enda jag vet är att det blev bättre då jag böt bett, men som sagt behöver det inte vara det som spökar. Menar du kanske "headshaking"? Det tvivlar jag nog starkt på då det jag läst och sett om headshaking inte är så som han gör, och hoppas verkligen att det inte är det :O Tack för kommentaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo headshaking e det ena men så finns det ett annat typ som påminner, men lindrigare. å av det så är det mest sommar/ vår tid som det är sol och kräk som dom reagerar. om jag nu minns rätt. Heidi

   Radera