fredag 15 november 2013

TGIF

Nu var det fredag igen hörni, det är ju inte helt fel :)

Skolan slutade vid lunch vartefter jag tog en avstickare via butiken och tog sedan destination stallet. Vi mockade boxarna, fixade höet och fyllde vatten. Då vi var klara med allt stalljobb fick hästarna lunchhö och så gick vi in för att fixa dagens aningen försenade lunch. På menyn stod smetanalax med majs, mos och en sallad, så gudomligt gott! Mmmm, och vad är roligare än att fixa mat tillsammans med bästa kompisar? Baconpasta med Lotta på onsdag, fylld köttfärslimpa med Malin igår och smetanalax med Sandra idag, I love it! Det att maten också lyckats är ju en gulkant på tillvaron ;)

Mätta (en aning för mätta i mitt fall) och belåtna drog vi ytterkläder och gummistövlar på oss och gick för att ta in hästarna. Vi hade planer på att motionera Stormisen och Pale idag, men de fick sig en ledig dag istället på grund av matkoma och ruskväder, de lär ju inte förgås över en dag.
Hästarna fick lite hö och så tassade vi ner till ladan (var jag är säker på att det spökar..), klättrade på darrande ben upp i havresilon och skyfflade havre så att vi kunde fylla några säckar och släpa upp dem till foderkammaren. Vi blandade fodret klart och pratade lite strunt med Pia som besökte oss för en stund.

Vid denna tidpunkt var klockan 16.30 och vi började grubbla över vad man kan hitta på för hyss en grådaskig fredag som denna. Inspirationen fanns inte för att göra några stordåd, så vi gick in, kokade kaffe och myste ner oss i soffan med kanelbullar och ett avsnitt McLeods Daughters medan vi väntade att husbonden skulle komma in så vi kunde fira fredagskvällen med en hjärndöd komedi och småprat.
Vi utfodrade också hästarna innan vi kollade filmen, och mysfaktorn var hög kan jag säga. Bästa vänner, ruskväder, en cider, tända ljus och en purrande katt och en filt i knät. Det är så det skall vara :)

Kom nyss hem och har hjälpt mamma och pappa lite smått då vi totaländrar i "mina" rum, skall bli skönt att få det helt annorlunda, no unwanted memories will stay here.
Imorgon blir det stallet på förmiddagen, en sväng till Karis Järn för att kolla in någotslags hästdagar där, en körtur med Sandra och Pia, hämta hem Sindi och Jonatan och efter det får kvällen leda oss vidare.

Sov gott i natt hörni, och fira er fredag med de allra finaste :)


A whole lot of havre

Forgive? Sound's good. Forget? I'm not sure I could. 
They say time heals everything, but I'm still waiting.. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar