måndag 9 september 2013

Lyckat planbesök

Idag kom vi äntligen iväg till planen. Vi har varit på väg många gånger men det har alltid kommit något hinder emellan. Sånt är livet och ärligt så orkar jag inte bry mig, sakta men säkert :)

Dagen började med att jag försov mig, typiskt jag. Jag kom iväg till stallet en halvtimme senare än planerat, men vi var snabba och var vid planen endast åtta minuter försenade. Snacka om effektivitet :)
Lastandet gick ganska bra, en gång backade han ut då vi lastade honom vid stallet, men sen gick det bra och var över på typ fem minuter. Då vi kom till planen var han lite stirrig, men då han började jobba koncentrerade han sig fint.

Sandra longerade honom först snabbt i båda varven och satt sedan upp. Han fjantade sig lite i mitten av passet, annars gick det kanon och jag är verkligen nöjd.
Sandra tränade mycket att trava i en stor åtta och började också träna på galoppombyte med hjälp av samma åtta. Två gånger bröt han till trav, men tredje gången gillt! Det var inte vackert, men det var ett byte, SCORE! Han lyfte överlag galopp väldigt bra idag.
De tränade också öppnor och slutor, dessa går också bättre och bättre. Man ser igen en stor skillnad i hur han jobbar och att han nu börjar ha balansen och styrkan till att börja träna ordentligt. Visst är det en väldigt lång väg kvar, men grunden börjar sitta, likaså hästens motor och motivation.
Och en glad och motiverad häst, det är det viktigaste med det hela. Amen.

Stormisen var trött men nöjd efter passet och då jag skrittade honom en stund för hand följde han efter lunkande som ett gammalt får. Då vi lastade honom för att åka hem funderade han en stund och gick sedan in utan invändningar, duktig ponny!

Då Stormisen nyduschad stod i hagen igen tog vi kaffepaus innan vi fixade stallet. Efter mockandet var det lunchtid så vi styrde bilen mot Ekenäs för lunch på Harolds och en snabb handling. Då vi kom hem blev det kaffe och chill i solen innan jag åkte hem.

På hemvägen pratade jag med Tessi, så jag hann bara hem så dök hon och Jessy upp för lite struntprat och slappas i det vackra vädret (som blev mulet typ direkt..). Tiden flög iväg och vid halv nio åkte de hem.

Imorgon skall jag till tandläkaren (bläää!) och efter det skall Stormis och Pale hoppas, kul kul! :)

Lumia-laatu


4 kommentarer:

 1. hahha,de dä stilla foto blev ju lyckat=P hålld på att rätta till sadeln jusst då=)

  SvaraRadera
 2. hahha,de dä stilla foto blev ju lyckat=P hålld på att rätta till sadeln jusst då=)

  SvaraRadera
 3. va fina dom var med vita benlindor :) jag tror jag ska testa på Nova sådär nåttag ;)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också det är fint :) Det är också en fördel då det är mycket lättare att se stegen och rörelsen :D

  SvaraRadera