onsdag 25 september 2013

Hoppträning, Houdini och stora steg i livet

Hej på er!

Hade ledigt idag, och då man för en gångs skull skulle kunna sova till nio, ja då säger det pling klockan 05.30 och så ligger man där klarvaken och ögonen står i huvudet på en. Hur jäkla störande är inte det, jag lovar att då jag skall stiga upp imorgon och åka på jobb, ja då skulle vilken sengångare som helst bli tvåa.. Murr..

Anyway så åkte jag till stallet vid elvatiden, och vi bestämde oss för att hoppträna hemma istället då det var bra underlag. Om det hade regnat hade vi åkat till planen då vi har hinderparken uppställd på vallen hemma, men nu var det ju passligt :)
Vi klädde på ponnyn full hoppmundering och så gick vi ner mot hindren. Hanna dök upp tillsammans med en tjej som skulle rida Barbie, så vi stod alla nere och var åskådare och fotografer. Stormisen uppförde sig bra och var väldigt duktig. Lite lat, men det är ju bara gamla vanliga Stormis. Han var också mjuk och fin, och då jag kände på ryggen och svansen innan passet hittade jag inga spänningar, score!
Han vägra inte och rev inte heller, det är ju positivt. Dock hoppade Sandra inte höjd utan teknik, men positivt ändå att alla bommar hölls var de skulle.
Efter hoppningen fick han täcket på och sedan gå tillbaka till kompisen i hagen.
Dagen resulterade också till ett stort steg i livet, något som jag ser fram emot och väntar på med skräckblandad förtjusning. The only way to go is up. 

Nu var det de andra hästarnas tur att bli motionerade. Vi gav oss ut på en terrängtur. Jag och Sandra bakom Sindi i kärran, Hanna på Pale och Katarina på Barbie. Vädret var ju lite småskumt och blåsigt vilket ledde till att hästarna var lite heta och såg små gröna gubbar lite här som var, men vi hade kul och det är väl huvudsaken. Vi vände en bit in på sandvägen och hade svettiga men nöjda hästar då vi kom hem.

Nu var det Täkter och jobb i stallet där som gällde. Vi mockade och fixade allt klart med Sandra och då vi var så gott som klara ringer Sandras bror. Han hade fått ett samtal av Sandras granne att det går en lös häst på vägen nedanför Fagerdal. Ja men perfekt! Alltid skall det hända något då ingen är hemma. Vi ringer Pia och hon åker iväg mot stallet medan vi snabbt fixar det sista innan vi hoppar i bilen och styr mot stallet. En bit innan vi är framme ringer Pia och säger att det var Stormis som var ute på villovägar, perfekt. Stormis har en gång kommit ut ur hagen för sig själv tidigare, en gång då han var tre och blev lämnad, enligt honom, ensam. Till all tur hadehan stått och mumsat gräs och gett fast sig utan problem. Vi kollade hagen då vi kom hem, den är inte sönder någonstans, men strömbanden hängde lite vid ett ställe. Det låter lite otroligt, men vi spekulerar över att han helt kallt hoppat över. Banden är väl på en höjd av 1,50, så det är väl inte omöjligt, men lite otroligt låter det. Knashäst.

Jag var redan vid detta tillfälle försenad till min date med Tessi, men jag ringde henne och sköt upp det hela en stund, då vi var vrålhungriga. Vi åkte in till Karis för en drastiskt försenad lunch och sedan ett snabbt varv via butiken innan jag styrde nosen mot Svartå.
Vi chillade en stund hemma hos Tessi innan Malin ringde, så bestämde vi träff i Råbacka för en kaffe och lite struntprat alla tre. Det var en väldigt trevlig kväll och vi har förbättrat världen. Åtminståne försökt :)

Imorgon är det jobb och stallet efter det, men nu gäller några avsnitt Angel och efter det att sussa så sött som situationen tillåter. God natt på er :)

4 kommentarer:

 1. Aj var de han som tagit saken i egna...hovar...och gett sig ut på lite äventyr? :D

  SvaraRadera
 2. hahha, han ha nu krupi ut mellan banden=) samma sak imorse o då så ja hu han gjord... Nu ska ja fara o minska hagan så han int har en chans=P

  SvaraRadera
 3. Fö d första: ai han ha komi igenom, haha d förklarar saken, skumt bara fö han har ganska stor respekt fö ström, vi borda kolla d :)
  fö d andra: HA HAN KOMI EN GÅNG TILL?? -.-

  SvaraRadera