tisdag 28 maj 2013

Tömkörning

Idag har jag tömkört Stormisen helt själv på planen, första gången i mitt liv som jag tömkör en häst på det viset.

Det har ju blåst för kung och fosterland idag igen, det var stunder som jag trodde att vinden skulle ta hela AgriMarket med sig. Stormisen var chill som vanligt även med vinden susandes i öronen, men jag hörde knappt mina egna tankar..
Som sagt var det första gången jag tömkörde såhär, men det gick förvånansvärt OK. Lite trög var han att trava och framförallt hålla traven, men efter en stunds bråkande, i båda varven, travade han snällt. Jag tror att detta var lite av ett kommunikationsproblem oss emellan då jag trasslade in mig i linorna mest hela tiden, och så testade han kanske gränserna lite.
Dock märker jag hur mycket jag själv gått framåt, jag blir inte mera osäker över vad och hur jag skall göra med honom. Nejdå. Nu blir jag flyförbannad om han försöker maska eller komma undan. Ett steg i rätt riktning, jeijj!

Då vi var klara passade jag på att spruta lite Fly Blocker på honom då jag märkte att insekterna störde honom lite, hur de hölls med i vinden förstår jag inte. Stormisen stod uppbunden i gången i stallet då jag gladeligen besprutade honom med medlet och tänkte för mig själv vad illa medlet smakar och luktar.
Undvik kontakt med luftvägarna. Icke förtäras! Hoppsan! nåja, med lite insektmedel i magen lär jag ju inte få mask ialla fall..

Imorgon är jag ledig, får se vad roligt vi hittar på då :)


<3


1 kommentar: