lördag 11 maj 2013

Årets första träningar på åkern

Nu kan man nog snart börja tro på att sommaren kommit för att stanna, men riktigt ännu vågar jag inte ropa hej. Det har torkat upp så mycket att man kan rida på betena nu, så den säsongen inledde vi idag. Stormis var så glad då han fick komma ut på lite större område för att jobba.

Sandra började med att rida honom i skritt. Han har minskat väldigt mycket med att skaka på huvudet och han rör sig mycket vigare och spänstigare nu än tidigare. Roligt att hårt arbete och dyra behandlingar ger frukt och visar sig värt allt :) Han var också väldigt glad över att få vara ute på åkern och jobba. Han var helt enkelt väldigt duktig.

Traven var fortfarande stel, så mycket travövningar står inför dörren. Efter en stund släppte det lite, men det finns fortfarande att jobba på. Roligt nu också då det blir sommar och träning, tider och plats blir så mycket enklare, man kan rida nästan var som helst, när som helst.

Efter ridpasset spolade vi av honom då han blev ganska svettig, och går inte den snälla hästen och rullar sig i första bästa dammhög? Jadå.

Imorgon blir det bomövningar och de första hoppen sedan flytten. Vi har ju faktist jobbat hårt för detta och planerna har varit att starta honom i sommar. om det så endast blir i en bomklass, men starta nonetheless. Jag tycker det är så viktigt att få allt att fungera och inte gå för snabbt fram. Även om Stormisen inte direkt är en unghäst så skadar det inte att ta det säkra före det osäkra.

Sen kan jag tillägga att Pales och Barbies tävlingar gick suveränt idag :) Barbie, 20 år och toppskick, kom på fjärde plass och fick en finfin rosett medan Pale och Hanna red en väldigt fin runda och blev första utan placering. En suverän start på säsongen alltså, och nu har jag bestämt att det fortsätter såhär. Så med andra ord ser jag väldigt mycket fram emot denna sommar med hästar, träningar och tävlingar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar