fredag 17 maj 2013

Den där känslan

Idag var det stallet som gällde igen. Stormisen skulle bomtränas lite och sedan skulle jag rida en liten lektion. Vetni den där känslan när man är så glad att man bara kunde sväva iväg på små rosa moln? Den känslan fick jag äran att uppleva idag.

Vi började med att söka Stormisen och Uffe från betet. Idag gick det mycket bättre och Stormisen gav fast sig direkt, Uffe en liten stund senare. Jag fixade Stormisen klar och Sandra satt upp och vi gick till planen. Det båste något otroligt idag, men Stormisen brydde sig inte det minsta och jobbade fint.
Idag var traven i höger varv mycket bättre än igår, den har aldrig varit så jämn och fin som den var idag. I vänster varv var den inte lika bra och han hittade inte takten direkt, men vi är definitivt på rätt väg.
Galoppen var också finare i högervarv, lite svagare i vänster men också här har det skett framsteg.

Jag satt fram några bommar så att den egentliga träningen kunde börja. Till en början var han nog inte riktigt koncentrerad och slog i bommarna, men sedan förstod han vad det handlade om och tyckte det var kul. För att vara första bomövningen på en evighet gick det bra, jag är riktigt nöjd med honom. Sandra skrittade, travade och galopperade över bommar och cavaletti och Stormisen älskade det.

Efter bomträningen bytte vi ryttare och jag fick rida en liten lektion. Jag började med att rida i lina men Sandra knäppte bort den efter en stund då hon ansåg den onödig. Jag vågar inte minnas när det senast kännts såhär att rida. Jag kan ärligt säga att jag inte ridigt ordentligt sedan innan jag började Skuffis, tiden och pengarna tog slut helt enkelt. Sedan fick jag chansen att börja rida Pale och Nanna och nu lektioner på Stormisen. Men känslan idag var otrolig. Stormisen gick så fint, inte mera stundvis, utan en stor del av lektionen. Han var så stadig under mig, och jag kände mig så hemma i sadeln.
Trying to bring that dream to life. 

Det var en mycket nöjd ryttare och häst som kom upp från planen efter ridningen. Stormisen var ganska rejält svettig så vi spolade av honom (vilket också börjat gå helt bra nu) och släppte honom i hagen bara så att han kunde gå och rulla sig direkt -.-
Efter ridningen grillade vi middag och avnjöt sommaren som äntligen kommit.

Imorgon får sötnosen vara ledig. Mr T kommer äntligen på besök och hämtar hoppeligen bräder med sig så jag kan fixa fina hinder. Han har också lovat hämta mina hinder från Lappträsk bara vårbruket och allt är över så kan vi börja träna på allvar, jeijj :)


Vad händer med min sits?

2 kommentarer:

  1. De ser ju jätte bra ut!!! :)

    SvaraRadera
  2. Tack :) Sitsen är gräslig, men det är en bra början. You gotta start somewhere :)

    SvaraRadera