onsdag 15 maj 2013

Lite ljust på en annars otrevlig dag

Imorse var det då dags att besöka tandläkaren. Han avlägsnade båda visdomständerna på den ena sida, han tyckte det var lika bra så då mina visdomständer alla sitter i ett bra läge. Vad kunde jag annat än att instämma, karln höll ju tusan i både skalpell och spruta.. ;) Fast själva ingreppet gjorde inte ont alls, helt förståerligt efter fem sprutor med bedövningsmedel. Det går att räkna på sekunder hur länge det tog att dra ut tänderna, den första på typ tio sekunder och den andra på sju. Den andra tog de faktiskt tid på och det var sju sekunder. Lite coolt nog. Då jag steg upp från stolen följde inte riktigt mitt låga blodtryck med för jag började må dåligt och tänkte svimna, men det blev snabbt bättre.
Nu då bedövningen släppt är det inte alls lika kul att vara jag, det är nämligen väldigt ont. Även om jag försöker intala mig själv att det efter detta inte kommer vara ont längre så är det endå lite dystert.. Pip..

Nåja, det var en superdag i stallet istället. Vi började dagen med att Sandra red Pale och jag agerade fotograf. Det är så mycket svårare att få en mörk häst att fastna bra på bild än en Stormisfärgad häst, var och varannan bild blev dålig. Fast några dugliga bilder blev det iallafall :)

Då Pale var motionerad var det Stormisens tur. Vet ni, den hästen har gått så otroligt mycket framåt under de senaste veckorna. Ärligt, nu har det verkligen hänt någonting. Han har ju aldrig varit svår att hantera, men nu står han som ett ljus. Han var tidigare knepig att tränsa då han är väldigt öronskygg, men nu stretar han sällan emot. I ridningen har han också genomått en förändring. Han skiner upp på ett helt annat vis nu, han vill jobba. Han har en helt annan framåtbjudning och energi och arbetar så gott som hela passet avslappnad och i fin form. Han har slutat vifta med huvudet också.
Han kommer aldrig att bli en toppen tävlingshäst eller en rosetthaj. Men det kräver jag inte av honom heller, det har jag aldrig gjort. Vad han dock kommer att bli, vad han är på god väg att bli, är en duktig allroundhäst som alltid gör sitt bästa. En häst som man kan göra allt med. Köra, dressyr, lite hoppning och terrängturer. En sådan häst som jag vill ha. En bästa vän som jag någon dag kan låta mina barn växa upp med och älska. För vet ni, det kommer han att bli. 2 kommentarer:

  1. snygg tröjja sandra har !! visst e det sandra som rider?:)/ Heidi

    SvaraRadera
  2. jo nu e de jag =)

    SvaraRadera