torsdag 30 maj 2013

Blåbärsritt

Stormis skötte väldigt fint om sin galoppträning själv idag. Även om Barbie gick bredvid honom i nya beteshagen trodde stackaren (eller klanten?) att han var ensam på jorden. Han dröp av svett då jag hämtade upp honom, klantskåp!

Så det blev alltså en lugnare skogslänk, med lite trav och galopp påväg till och från skogen. I början av ritten var han lite spänd och stirrig, men det släppte snart. Han uppförde sig ganska bra, visst fanns det farliga diken och stubbar här och där, men allmänt fin. På vägen hem gjorde han både sin finaste trav hitills och sin perfektaste galoppfattning och galopp som han gjort såhär långt.

Vadär annars på gång med blåbärsriset i år? Vi är fortfarande i maj och blåbärsriset når typ Stormisen upp till knät. Måtte det bli mutantblåbär i sommar :)

Väl hemma svampade vi av honom och släppte en trött häst in i boxen. Det är inte ofta Stormisen är så trött att han inte riktigt intresserar sig för höet (kraftfodret är en annan grej) men idag var han nog slut. Dock har han ju frossat hela dagen på nya betet, men han brukar nog inte tacka nej till mat.

Imorgon hoppas vi att ridplansbesöket blir av! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar