tisdag 30 juli 2013

Riva bort skorna: check!

Mår mycket bättre idag. Lite huvudvärk och lite allmänt vimsighet, men det är ju ganska vanligt i min vardag.
Åkte till stallet efter jobbet och tog upp ponnyn. Idag kom han först till porten med spetsade öron. Han brukar nog alltid komma till porten, men oftast lunkande efter kompisen. Gjorde en mental high five och klappade om honom.

Sandra har idag rivit bort skorna av honom, något som visade sig vara lite krongligare än vi räknat med. Skorna satt som berget, och var inte så lite arbetsamma att få av. Stormis har ju inte varit mycket skodd, endast sedan hösten förra året och är inte riktigt van med allt, så han tappade både balansen och tålamodet. Efter några närmare diskussioner om hur man beter sig och om vem som fixar kraftfodret stod han dock ganska fint och led i sitt öde.
Efter idag kan man inte säga att han är stel mera ialla fall, jäklar hur högt han får bakbenen, han stod typ vriden och hade han sett bakåt hade han nog fått huvudet under benet och slått knut på sig själv.

Vi verkar honom i morgon, det vill jag själv göra efter att jag fått se hur man skall göra. Vi tömkörde honom efter att skorna var borta och han ömmade inte det minsta.

Som skrivet blev han tömkörd, det är en stund sedan och han var livrädd i början för en torvhög. Livrädd är ett starkt ord, man såg på honom hur han spexade med oss, glimten i ögat har han, den rackaren!
Han gick helt tillfredsställande, de stunder som han orkar och ids arbeta ordentligt ser det bra ut i mina ögon. Det är väl bara att leva med att han är lat till naturen och att man får jobba lite mera med att få fram honom ordentligt. Det gör inte honom mindre söt för det :)

Imorgon är det som sagt verkning och ridning på schemat :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar