fredag 12 juli 2013

Fredagsfiilis?

Efter jobbet var det stallet som gällde, plockade upp ponnyn från hagen direkt och började fixa igång honom. Han var ungefär lika pigg som en sengångare och halvsov medan han blev påklädd. Hopptränign och bomarbete stod på schemat idag, även om Stormis nog helst tränat nya sovtekniker.

Det stod hinder färdigt på åkern sedan Pales hoppträningar några dagar tillbaka, så vi tassade ner mot dem. Då vi kom närmare spetsade Stormis öronen - och tvärnitade. Efter detta slog han om och rusade bort i full fart, modig hopphäst dethär. Host.
Vi tog honom för hand fast i hindren för att titta på dem, det är ju inte precis någon ny grej för honom. Lite moloken och skamsen såg han ut då han tydligen förstod vilken fåntratt han var, och efter den lilla insidenten var faran med Stormisätande hinder över.

Sandra började med lite bomarbete, och det verkade som om Stormis inte bara glömt förståndet efter sig i hagen, utan också kunskapen att lyfta sina tassar. Nåja, det blev bättre efter en stund då han fick skutta några små kryss.
De avslutade med ett vanligt hinder på 60-70 cm. Första gången skuttade han lite som en hare över det, men andra gången gick det riktigt bra. Här bestämde vi oss att sluta, han var ganska svettig och bäst att sluta då det går bra.
Stormis blev avklädd och spolad. Spolande börjar sakta gå bättre, även om det nog är en bit kvar tills han står blickstilla. Sakta men säkert även här. Stormis fick äta kvällsmat uppe vid stallet medan hagkompisen fick sin del i hagen innan Stormisen glatt fick gå ut i hagen och rulla sig. Även beteshästarna fick sin mat och en ny (livsfarlig) saltsten.

Nu var det Sindis tur. Vi spände henne framför kärran och gav oss utför ett litet finåk. Sindi uppförde sig väldigt bra och det var en riktigt skön liten länk.
Då vi var hemma tog vi in dem som står inne under natten och fodrade dem.

Imorgon är det jobb och så anländer Mr T. På eftermiddagen är det kanske lite Stormisdressyr och på kvällen inflyttningsfest och terass. Kul :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar