tisdag 2 juli 2013

Dressyrträning

Åkte som vanligt efter jobbet till stallet idag. Mockade några boxar och fixade Stormisen färdig i godan ro medan jag väntade på Sandra. Han reagerade inte på tryck någonstans idag, vilken lättnad.

Idag var det träning på hölandet där hö nyss blivit bärgat. De stora blodtörstiga rundbalarna var ganska farliga, och ännu långtnere på vallen stirrade han på balarna vid åkerkanten, knasponny.
Han var den minsta aning stel idag, men en otrolig förbättring till vad han varit. Så som han var idag är det bara att fortsätta så försvinner väl det sista.
Dock var han inte på det allra medgörligaste humöret idag. Han protesterade lite och fjantade isg med jämna mellanrum i början, i slutet av träningen gick han bättre men inte helhjärtat.

De red ganska mycket trav och galopp, han gjorde några ganska fina galoppfattningar även om hans själ inte riktigt var med idag. Vad mina otränade ögon ser verkar det som om han inte riktigt tror på sig själv, och då orkar han inte försöka även om han förstår. Jag måste väl börja träna honom med att boosta självförtroendet :)

Dåliga dagar och perioder har väl alla, lite synd bara att vi kommit till en uppförsbacke just nu. Nåja, efter regn lär det komma solsken, huvudsaken att han inte är stel mera!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar