torsdag 14 mars 2013

Tömkörning i busväder

Imorse då jag vaknade var det helt otroligt väder, för att sedan då hästarna skall motioneras bli snöväder. Nu då jag sitter vid köksbordet lyser solen igen, wacky weather!

Jag var i stallet på förmiddagen och mockade ocg fixade så att vi kunde dricka kaffe i lugn och ro då Sandra kom hem. Då vi skulle ta in Stormis bestämde sig båda stjärnorna, Stormis och Uffe, att det var kul att jäklas lite med oss, så båda fräste iväg i galopp och visade upp sig, ge fast sig? Nä då!
Nåja, vi räckte ut tungan åt dem och tog Sindi istället, jag lovar att de såg lite snopna ut då vi inte brydde oss om dem :D

Vi selade Sindi, och tömkörde henne. Hon är så fotogenisk, ser alltid glad ut och fastnar mycket bättre än Stormis på bild, vad gulligt :) Sandra tömkörde hene en god stund, och fint arbete belönades senare med morötter.

Då vi försökte fånga Stormisen för andra gången gick det mycket bättre, nu kom de båda snällt fram till porten. Stormis skulle också tömköras, så vi selade och fixade honom klar. Vad fin han är i rosa ;)

Tömkörningen gickhelt utöver förväntningarna, direkt började han jobba i form, och han bråkade inte det minsta. Det var lite halt, så han jobbades bara i trav, men så hiskeligt duktig han börjar bli ^^,
Dock var han idag ganska stel i höger sida, vid bakdelen. Vi tryckte lite vid korset, och han reagerade. Jag tänker ta ut veterinären nästa vecka för raspning och vaccinering, så hon kan också få se på hans spänningar. Hoppeligen så räcker det med att ta ut en massör några gånger :)

Nu får ni stålsätta er för bildbomb!
2 kommentarer: