fredag 22 mars 2013

Mitt föl har fått skor

Idag har mitt föl blivit skott ;) Hovslagaren hade frågat Sandra hur gammal Stormisen är, och hade blivit smått förvånad då Sandra svarat att han är 8 :D Enligt hovslagaren såg han ut som ett föl, kanske dom har större föl i England? Nej, skämt och sido, Stormis ser ju ut som en tvååring med full vinterpäls, bara för att sommartid förvandlas till en rödbrun skönhet.
Själva skoningen hade gått väldigt bra, duktigt litet föl! Han hade varit lite för trångt skodd fram och bakhovarna hade varit obalanserade. Hovslagaren berättade att det kan vara en orsak till varför han varit lite oren i longeringen, och ja, han var inte lika oren idag, oj om det vore ett så enkelt fel!

Då jag kom till stallet idag efter jobbet stod Stormis och Barbie inne. Stormisen hälsade  och lade huvudet i famnen då jag gick in i boxen, dessa livets otroliga stunder av guld.
Vi borstade och selade honom och körde sedan ett ganska kort pass tömkörning. Det har blivit mycket markarbete denna vecka, men imorgon blir han riden.
Själva tömkörningen gick fint idag, han är så duktig. Han jobbades i trav och tränades lite i att ställas inåt och utåt från marken. Överlag ett bra pass.

Imorgon är det årets första tävlingar i Billnäs, det skall bli kul att slippa med och andas in stämningen och alla fina hästar :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar