torsdag 8 augusti 2013

Suck

Ägaren till en sjuk häst är en ledsen ägare. Nädå, så allvarligt är det inte, men Stormis var nog inte i form idag. Han låste sig totalt under ryttare och visade klart och tydligt att allt inte var som det skulle. Typiskt, en arbetskompis med sambo var idag till stallet för att hälsa på, men så kan det gå.

Då vi gjorde iordning honom märkte jag inte något speciellt på honom, han halvsom som vanligt.
Det skulle bli hoppträning idag, men så långt gick det aldrig, varför pina en omotiverad häst som inte kan ge allt?
Han var stel och släpade benen efter sig och viftade på huvudet som han aldrig gjort förr, han som annars slutat totalt med att röra på huvudet under arbete. Svettig blev han också, så vi slutade där.

Då vi gick igenom honom märkte vi att han hade vätska i båda bakbenen och höger fram, och lite temp hade han också. Dock kan tempen bero på att han just arbetat och att vädret inte var det svalaste.
Vi spolade av honom och kylde ner benen och masserade in arnika i benen, och så fick han äta.
Den värsta svullnade hade gått ner redan då han ätit, och han verkade pigg och glad.

Kanske är det värmen som spelar ett spratt, kanske har han fått en släng av någon snuva trots vaccin eller kanske han råkat äta något dåligt. Vi får nu ta det lugnt och se vad som händer, hoppas verkligen att det bara var en släng av något och att han är sitt gamla, glada jag imorgon igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar