torsdag 1 augusti 2013

Körning och sockertortyr

Har bakat tre kakor ikväll efter att jag kom från stallet, det ni. Sockertortyr är den mest passande termen jag kan komma på till det, det har varit lite för mycket. En smörgåskaka med kallrökt oxfilé (jäklar vad det hörs snitsigt..), en marmorerad vaniljcheesecake med hallongelé och en tårta formad som ett hästhuvud fylld med smultron, hallon, blåbär och vitchokladmousse. Det att grädden skar sig tre gånger vid vispningen gjorde inte saken trevligare, men det gick. Bildbevis kommer imorgon.

Stormis har blivit körd på sandvägen idag. Han halvsov då vi gjorde honom klar, men då vi kom iväg var minsann allt Stormisätande. Han tittade på allt och skyggade för de mest klantiga saker, hans egen skugga och en sten han sett 1000 gånger var minsann blodtörstiga idag.
Då vi kom in på sandvägen blev det lite bättre, och vi travade på i bra takt. Dagens länk var riktigt perfekt för honom, en stor del trav och mycket uppförsbackar för en fin rumpa. En gång bytte han om till galopp, i den längsta och brantaste backen, så jag är nöjd.

Han var rätt så svettig då vi kom hem, så vi spolade honom och kylde ner benen med kallt vatten en stund. Det är bra att hästarna får hämta andan och stå en stund innan de får kraftfoder, så han fick vänta lite. Han var inte alls andfådd då vi kom hem tillbaka, så bättre kondition har han.

Imorgon åker jag österut, men Sandra har lovat hålla igång honom i morgon och lördag, snäll som hon är ^^,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar