lördag 23 februari 2013

Nostalgisk terrängtur



Idag har jag tagit en riktigt trevlig trip down memory lane :)

Då jag kom till stallet höll Sandra på att mocka, så jag tog grepen i vacker hand och hjälpte till med de återstående boxarna. Efter mockningen fyllde vi vatten och fixade kvällens kraftfoder färdigt.

Idag var det dags för en kort terrängtur. Jag skulle rida Sindi, Sandras vimsiga fjordingsto. Sindi börjar vara till åren, men energi kommer det bara mera för varje år som går.
Från 2002 framåt var jag Sindis skötare i många år, ända tills Stormis kom in i mitt liv faktist. Oj oj så mycket kul vi hade med Sindi och Barbie då vi var yngre med Sandra, bara tanken får mig att le varmt :)

Anyway, vi tog in hästarna och fixade dem färdiga. Stormis som verkar ha genomgått typ lobotomi eller något liknande sedan han flyttade står mest och sover då man gör honom klar. Han är ganska skygg för sina öron och varit lite problematisk att ta nackstycket över öronen, men det går bättre och bättre för varje dag. Underbaraste, finaste lilla gulleboll.

Då vi var klara satt vi upp på hästarna, oj söta vad roligt att rida Sindi! Jag som lite börjat vänja mig att rida lite större hästar, Nanna då framförallt, och plötsligt sitter jag på en ponny. Me like! Sindi var lugn och chillade mest i början, men snart var hon ett litet energiknippe. Den nacken är inte så lätt att styra dit man vill kan jag lova :D Men roligt hade jag. Vi skrittade mest, förutom en uppförsbacke som vi travade.

Stormis betedde sig som ett litet ljus. Han har varit lite nervig att rida i terräng och börjat stressa då han blivit lite efter, idag bara chillade han och gick så fint. Han var också totalt avslappnad, men gick endå fram och såg glad ut med spetsade öron. Finisen.

Sindi försökte mest efterlikna ett ånglok tror jag, och vi hade lite olika uppfattning huruvida vi skulle trava eller inte. Vi gjorde också lite överrasknings-skänkelvikningar och lite ryggande. Japp, vi tränar inför dressyrtävlingar jag och Sindi ;) Men hon är så otroligt rolig. Hon har glimten i ögat hela tiden och bara man tar henne på rätt sätt är hon riktigt kul att rida :)

Imorgon får Stormisen vara ledig, han har ju trots allt varit igång sex dagar i rad. På måndag är det dressyr som gäller för honom, och kanske jag tar mig en liten lektion med Sindi, vem vet ;)


Stormis efter ridturen. Jag har min hjälm som jag fick då jag var tolv. Ni kan gissa hur bekväm den var.. ;)

Jag och Sindi, mycket länge sedan 


2 kommentarer: