torsdag 23 januari 2014

Måndag, tisdag, onsdag och lite torsdag

De senaste dagarna har flutit förbi i en dimma, men det har varit kul och vi har fått mycket gjort och det är väl huvudsaken i slutändan.

På måndag var vi tidigt i skolan med Carina för att skriva på examensarbetet, och slutade vid 16-tiden. Ett litet uppehåll då vi var och handla till tisdagens tjejmiddag och åt lunch hann vi med, annars var det studiecirkel så gott som hela dagen. På kvällen gick vi på en skön power-promenad med Malin.

Tisdagen började på samma sätt som mändagen, men då hade vi också Lottus med oss för mer eller mindre aktivt studerande. Efter lunch handlade vi det sista och så började jag tillaga kvällens middag med Ida. Menyn bestod av nöt i rödvin och massor av timjan (efter mååånga timmar i ugnen) med champinjoner och morötter, ris och en underbar grönsallad och vitt eller öl i glaset. Till kaffet serverades det cheesecake med kiwi vid sidan om ett glas jordgubbs gräddlikör.
Då köttet var i ugnen tassade vi till Kårken för att ställa igång i Skuffisrummet, och wow! Skuffisrummet har aldrig varit så rosa och mysigt.
Vi fixade allt klart och klockan blev 18 i ett vips.

Temat för kvällen var alltså tjejkväll som vi AG-10 brudar blivit kända för att sysselsätta oss med så gott som varje onsdag innan vi dragit vidare, men på tisdag var det första gången som våra fina klasskamrater i manlig skepnad var välkomna med. Dresscoden för kvällen var girlie, men inte kunde vi tro att de skulle ta det så på allvar. Skrattet var genuint då de uppenbarade sig i samlad grupp, klädda i klänning eller kjol och med läppstift och mascara. Härligt!

Vi avnjöt middag med kaffe och allt var verkligen gott och lyckat och maten fick goda poäng, vilket inte är helt fel. Vi underhöll dem med att dela ut medaljer och så hade vi en frågesport som handlade om oss. Den som hade mest rätta svar utmärktes till Årets Tjuvlyssnare och fick en lite flaska av vår paraddryck, Fresita. Det var underhållande att iakkta deras ansiktsutryck då de funderade på svaren, och några av dem hade skrämmande många rätta svar.. O.o
Kvällen avslutades med dans, skratt och samvaro. Och så skall vi verkligen inte glömma bort den högst underhållande macarena-dansen, störthärligt!
Klockan närmade sig 03 då jag somnade sött på Idas golv, flyktigt medveten om att klockan ringde inte allt för många timmar senare.

På onsdagsmorgonen steg vi någorlunda pigga och krya upp för att städa Skuffisrummet innan vi fortsatte med våran studiecirkel i skolans matsal och jag hade studiesamtal med vår kära enhetsansvariga för agrologerna. Och då jag kom därifrån? Jag var arg som ett bi.
Vi har blivit lovade en kurs i djurhälsovård som vi nu inte får gå. Kursens bortfall gäller inte bara oss som studerar sista året, utan äve AG-11 och -12. Vi är långt över 10 studeranden som är intresserade, detta i sig borde enligt konstens alla regler resultera i att kursen hålls. Vi har skrivit mail till högre personer, vi har visat oss och opponerat på lärarmöten, vi har träffat förrädarna personligen - men inte. Vi har inte ens fått svar på vårt mail som vi skickade före julen. The fuck? 
Nå, jag gjorde klart för stackars lilla Lasse vad jag tyckte om saken, också vad jag tyckte om hans tafatta svar. Skall det en gång konfronteras så gör det ordentligt då för h*lvete! Jag gjorde också klart för honom vad jag tyckte om våra såkallade hästkurser som ordnats. Seriöst? Lägg inte någon som inte gillar hästar och som inte känner till djuret i fråga att dra hästkurser. Gör bara inte så.
Anyway, jag tror han var glad att slippa av med mig då jag gick tillbaka till mitt examensarbete, och jag var lite lättare om hjärtat. Dock fortfarande arg.

Vi var duktiga med Carina och jobbade på examensarbetet ända till 17 då vi gick hem till henne för kaffe och en smörgås. Mätta och belåtna tassade vi tillbaka till skolan (!?) vid 17.45 för att ha lantbruksmöte och lyssna på praktiredogörelser. Och vår kära lilla enhetsansvariga drog samma historia om djurhälsovården för en hel grupp arga agrologstuderanden som han drog för mig tidigare på dagen, samma tafatta ursäkter som vi fått höra enda sedan December. Byt skiva nåt tag?
"Stackarn" fick ganska kraftigt motstånd och jag skulle nog inte velat vara i hans skor. Dock kan de ju lite skylla sig själva, det är inte vi elever som gjort nåt fel. Och hur tror de man kan locka nya elever till skolan med tomma löften om kurser som ändå inte går? Not on our watch.

Efter mötet var det tillbaka en sväng till Carina var hon och Emil fixade varma smörgåsar och minuterna feter 20 var det dags för bastu med Carina och Tea. Ni kan gissa hur skönt det var med att bara sitta i värmen och ta det lugnt efter två dagar som varit fullspäckade ända sedan morgonen. Underbart!
På kvällen gick vi ännu till Kårken på Happy Hour. Hur happy det nu var kan man tolka, men vi var nu där. Spelade några omgångar biljard med Emil och pratade lite strunt innan vi gav upp och gick hem minuterna efter midnatt. Och det var nog ganska skönt att mysa ner sig i sin egen säng efter att hets fram och tillbaka. Veckan har dock varit en full tiopoängare så jag klagar inte :)

Imorse sov jag länge och drack överdrivet sent morgonkaffe tillsammans med mamma och pappa. Pappa läste också igenom det som jag skrivit till examensarbetet (hela 7 sidor, ganska stolt där) och feedbacken jag fick var bra. Det var ju ett ganska bra tecken, då pappa tycker att någor är mindre bra så säger han också det, så positiv kritik, för det mesta, var ett gott tecken :)

Åkte till stallet på eftermiddagen och började fixa stallet tills Sandra kom och så fixade vi det sista tillsammans. Vi tog ut Barbie med Pale som handhäst och då vi kom tillbaka tog vi in resten av hästarna och så longerade vi Stormis och Jonatan nere på vallen i pudersnön. Och det var kul! Jonatan var så superglad och speedade med sina korta små ben och gjore världens bockserier. Stormis var också duktig och sprang riktigt ordentligt utan att maska något, duktig.
Då alla stod inne tog vi kaffepaus och några avsnitt McLeod's Daughters innan vi gick ut och kvällsfodrade hästarna och jag styrde bilen hemåt.

Imorgon skall jag plocka upp Lottus på morgonen och så är det skola med Småskaligt företagande. Jag skall också till stallet, och handla och så på kvällen åker jag ner till Romsarby för att fira kvällen tillsammans med mina good ol' Svartåpojkar. Och inte att glömma, Sandra fyller ju också år imorgon!

Men nu, nu kallar John Blund på en utmattad studerande hästägare. Ha en fin kväll :)

Rosa långbord i Skuffisrummet


2 kommentarer: