söndag 12 januari 2014

Det var en gång..

.. och den var sandad. Okej, ursäkta, men catchiga rubriker ligger på minus för tillfället.

Vetni, det är så mycket roligare och fräschare att sticka nosen ut genom dörren för tillfället då det är lite kyligare och den efterlängtade snön har behagat dyka upp. Mycket ljusare, torrare och behagligare. Hagarna och vallarna är på god väg att frysa, så om det hålls såhär kan vi snart flytta hästarna bort från skogen till de vanliga hagarna och börja jobba med dem på vallarna. Helt underbart om ni frågar mig! :)

Idag har Stormisen blivit tömkörd och Sindi har fått sig en liten körlänk. Vi vågade inte köra henne så långt då min kärra förde ett ödesdigert oljud, då vi kom hem tillbaka undersökte vi fallet och hoppas och tror nu att det bara var lite is och snö i hjulet. Jag känner mig verkligen inte inspirerad att ha kärran sönder igen.

Stormis har också fått prova två nya täcken idag, och jag är helt nöjd med båda. Han fick inviga sitt fullneck 200 grams Amigoutetäcke nu då han gått med 100 gram då det var plusgrader. Detta täcke är aningen för stort, men HW har ingen Stormis-storlek och passformen är ju utsökt så det sitter inte dåligt Han var lite varm under det då jag tog upp honom på eftermiddagen, men ingen bastu-feeling. Och det ser ju så skönt och mysigt ut ;)
*blödig matte som förmänskligar sin gullehäst*
Det andra täcket han fick inviga är ett tunt (100 gram?) innetoppatäcke (ganska säker på att det inte är ett grammatiskt korrekt ord..) från FinnTack. Det täcket är jag positivt överraskad av, sitter som gjutet på honom, perfekt :) Jag är inte helt hundra om han egentligen behöv ett toppatäcke inne nu eller om det skulle räcka med fleece, men här är jag blödig igen, och passar på att tvätta fleecetäcket..

För att inte bryta fungerande traditioner fixade vi också en kopp kaffe och myste ner oss i soffan bland hundar för ett avsnitt McLeod's Daughters i skenet av stearinljus. Hur kan man bli så fullständigt uppslukad av en serie? Man känner med karaktärerna och vi har livliga diskussioner om varför de gjorde si och så och debatterar om det ena och det andra. Vadå inget liv ;)

Nu skall jag knåpa vidare på det kära slutarbetet och se vad jag hittar på för kul. Måste också se till att tvätta Stormisen boots då fastsättningarna är fulla i lera så de inte hålls fast. Imorgon gäller skolan (Avel och genetik) och efter det stallet. Puss!


2 kommentarer:

  1. Älskar när man fastnar i en serie sådär . så mysigt när man längtar efter nästa avsnitt o blir alldeles engagerad :))

    SvaraRadera