tisdag 19 februari 2013

Hästigt värre

Är nyss hemkommen efter att ha varit hela dagen med hästar. På förmiddagen var vi i Ingå med Sandra och fixade och motionerade, och efter lite kaffe och dagshö var det Stormisens tur.

Vi tog in honom ensam i stallet och fixade honom klar. Han stressade lite, första gången han gjort det sedan flytten, duktig pojke. Vi provade också den nya sadeln, som satt helt bra på honom, ända tills Sandra satt upp och skrittade typ 3 steg, och den åkte fram direkt. Kul -.- Tydligen gjord för någon med lite mera manke än Stormis. Nåja, vi böt sadel och gjorde ett nytt försök.

I början var han spänd och hade huvudet i vädret. Detta förlåter jag honom totalt för, både nytt ställe och ny ryttare. Efter en tid började det lossna och han blev mera avslappnad. Sandra skrittade honom mest, och övade lite skänkelvikning och framdelsvändning. Framdelsvändning finns inte i Stormisen ordbok och han har aldrig gjort det förr, men snabbt förstod han vad det var frågan, och gjorde som han blev tillsagd. Smart ponny :) Det var bara ett kort pass idag, men det gick fint. Några gånger försökte han stanna, men gav sig snabbt och gick vidare med svansen mellan benen ;) Detta kommer bli så jäkla bra!

Imorgon skall vi tömköra honom.


Behändigt med en häst som står fint efter avsittning


Min vackra häst. Vårt nya träns. Hans "ovårdade" man.


All things are possible when you believe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar