måndag 25 februari 2013

Dressyrpass

Jisses vilket väder det har varit idag, hello och välkommen våren säger jag :)

Jag åkte iväg mot stallet 14-tiden, och vi fixade mockningen och allt annat färdigt till kvällen. Denna vecka tänker vi börja Stormisen träning sädår på riktigt, förra veckan var ganska soft, bara så att han skulle få känna lite på allt som komma skall.

Stormisen var lite defensiv att ta fast i hagen idag, men efter att vi tagit ut Uffe stod han så snällt och väntade på sin tur. Nu hoppas vi alla intensivt att det bara var någon liten ryck i hans obefintliga lilla hjärnkontor, och att han slutar med det.

Väl ute på plan var han lite stel i början och stretade emot två gånger, men resten av passet gick helt fint. Sandra red honom i alla tre gångarter, och mycket tempoväxlingar inom gångarterna. De tränade också skänkelvikning, bakdelsvändning och ryggning. Efter arbete på volt märkte man hur stelheten började släppa, och på slutet tränade de att samla och öka i skritt. Stormis såg riktigt nöjd ut på slutet,och det var ägaren också :D

Idag hade vi också en Wintec-dressyrsadel på prov, och helt otroligt nog passade den också. Om detta sadeldilemma verkligen kommer att lösas såhär enkelt blir jag nästan skrämd. Livet skall ju inte vara lätt..


Wintec dressyrsadel

3 kommentarer:

  1. hahha, va då myki tröjor..=)

    SvaraRadera
  2. En liten fråga bara, varför rider du inte stormis? Jag menar fast han är på "träning" så skulle du väll kunna rida ut honom själv? Linnéa

    SvaraRadera
  3. Jag vill ha Stormis så korrekt tränad som möjligt för en gångs skull, då han redan är såpass "gammal" som han är (8). Han tränas nu med sikte både på en bra grund men också på tävlingssäsongen 2013. Jag kommer nog att rida honom själv, men jag vill ha upp min egen ridning lite bättre (vilket jag jobbar på) förrän jag sitter upp på honom då vi båda är relativt gröna. Hoppas det blev tillräckligt klart, tack för din kommentar :)

    SvaraRadera