tisdag 5 november 2013

Raindrops keep falling on my head..

.tii-ditti-dii-tiiii!

Detta fantastiskt vackra väder fortsätter, så då kan man väl lika gärna göra det bästa av det. Åkte till stallet vid halv tio, och efter lite funderas och en blick upp mot skyarna bestämde vi oss att vi nog inte tar ut honom på en körlänk idag. Tur var väl det för en stund senare öppnade sig himmelen ännu mera och det började regna och blåsa sådär ordentligt. Stormisen var lite tittig och rädd för diverse onödigheter så även där onödigt att utmana ödet i denna storm.
Nejdå, han blev tömkörd istället. Det är väldigt länge sedan han blev tömkörd senast och han gick helt okej. I högervarv aningen stelare men det är ju inte direkt någon nyhet. Till vänster gick han ganska så fint och jobbade i en ganska vacker form.
Innan jag släppte ut honom klädde jag ett fodrat höghalsat regntäcke på honom, sådant busväder det var idag så kan han lika gärna få hållas ordentligt varm och torr *blödig matte som förmänskligar sin häst här hej*
Jag lyckades igen en gång ge ström åt både mig och min stackars oskyldiga lilla häst idag. Senast för några dagar sedan varnade Sandra mig att vallaren ger ganska ordentligt med ström, men jag testade ju den idag och kunde konstatera att hon pratade sanning ;) Då jag förde honom till hagen orkade jag inte stänga strömmen utan knäppte av grimskaftet, höll hästen endast i grimman och skulle knåpa upp grinden.
BZZZZZZTTT!
Jaha, tack tack. Har väl åtminståne lojal häst då han nog fick en ordentlig knäpp och blev riktigt rädd, men slet sig icke. Men jo, lyckad matte. Hehhe.

Då han lite småfrizzad stod i hagen gick vi in och pausade med en kopp kaffe och lite nördas framför datan. Jag fick här om dagen en otrolig lust att packa ihop ett gäng goda kompisar, tält och fiskegrejor och dra ut till Brännholm och bara chilla över en helg. Meddelade detta till Sandra idag och visade henne några bilder från tältningsresor i dåtid, så nästa sommar åkar vi ut och tälta :D

Belåtna och uppvärmda släpade vi ut oss tillbaka i ruskvädret och fixade stallet. Mockning, höarbete (haha, dåligt ord)och allmän städning blir riktigt kul i gott sällskap och massor av prat :)

Imorgon på morgonen är det skola som gäller, slutar 11.45 och efter det gäller stallet. Åker och handla en sväng innan så kan vi fixa tonfisk-makaronilåda, nam :)

2 kommentarer:

  1. Nå huuuuuj, tonfisk-makaronilåda?? :O
    /C

    SvaraRadera
  2. Sooo yummy :) Steka dilltonnfisk i egen ojla med lök, blanda i creme bonjour cuisine gräslök så det blir som en sås. Koka pasta, blanda såsen med, tillsätt kryddad äggstanning (svartpeppar) och massvis av ost ovanpå. Såå himla gott :)

    SvaraRadera