lördag 23 mars 2013

Det där med änglavakt..


Grumpy Cat 1 - so YOU DONT LIKE ME ANYMORE? LUCKY MEJag vet inte vad jag tror på, men jag kan väl säga att jag nog inte rakt tror på en enhetlig Gud. Jag tror nog att det finns någonting, men jag vet inte vad. Men idag tror jag på att vi nog hade änglavakt, eller något jämförbart. För idag fick vi uppleva något av det värsta jag någonsin hamnat vara med om. 

Men allting slutade ju bra. Häst och människor klarade sig bra, samma gällande bil och transport. Tur i oturen så hade vi en äldre, hållbar och ordentligt byggd transport (ja, de nya är inte närapå lika bra byggda, både med tanke på konstruktion och material) och en hederlig svensk pansarvagn som dragbil. 

Det som hände idag skulle ha kunna sluta fult, så otroligt fult. Vi går vidare en upplevelse rikare, men dagens händelse satte spår. Vad om vi varit påväg till kliniken? 

11 kommentarer:

 1. Oj nej,vad har hänt?

  SvaraRadera
 2. Bilden berättar väl ganska bra? Total loss of controll i en isig uppförsbacke och full fart neråt, dock klarade alla sig oskadda :)

  SvaraRadera
 3. Tur hade ni nog! Men, har ni vinterdäck på trailern? Ser ut på bilden som friktionsdäck?!?! "Full fart neråt"..det finns väl bromsar man LÄTT kan trycka på

  SvaraRadera
 4. DEN HAR FRIKTIONSDÄCK JO! ... DE HJÄLPER INT PRECIS ATT BROMSA HELLER EFTERSOM DE VA BILEN SOM TAPPA FÄSTET EFTERSOM HALVA BACKENS SIDA VA ISIG OCH HJÖLPTE JU INT PRECIS ATT DEN E FRAMHJULSDRIVEN ,HJÄLPER INT PRECIS ME BROMSAR SEN MER när den börjar dra iväg!!! DE ENDA HAN KUNDE GÖRA VA ATT FÖRSÖKA STYRA DEN. o de e nog bäst att int säga att de e så lätt... Han ha ju nog kört några antal år.de kan lika bra hända vem som helst!!!

  SvaraRadera
 5. Det var ju int precis nån liten backe heller!!!! Har hänt mig samma sak!
  ( Olyckan är snabbt framme, så du skall inte säga att det är LÄTT att bromsa!!!Bra att han styrde bilen in i snön så den stannade. Var det brant backe?

  SvaraRadera
 6. "var det den hemska backen vid Hof?"

  SvaraRadera
 7. Sen kan man ju fråga sig vem som kör med trailer och friktionadäck med trailer i denna halka.. Lagen säjer ju att trailern måste ha kraftigare däck än dragbilen.. Och tyngden blir annorlunda med djuret i transporten, speciellt med endast en häst

  SvaraRadera
 8. Man kan ju o tänka sig att vi har hamnat byta däck eftersom vinterdäcken va så dåliga att vi hamna byta till andra vinterdäck som har mindre nabbar, (de e nog int friktionsdäck)Ringde just o fråga kusken!!För de andra så har den bara en gång vari igång i vinter.) OCH den e besiktad på vintersidan med dom här däcken. Trailern hann int ens komma till isen, så de e faktist int därför ,utan bilen som int orka o fick int fäste på isen!! Allt va helt som de sku , men de råka nu gå sähär den här gången...Samma sak har hänt i samma backe me brorsan trailer, PGA bilen blev o snurra.Hoppas de int kommer flere kommentarer om de här, isåfall kan du ju lika bra ringa "kusken" i de här falle

  SvaraRadera
 9. Dendär backen är hemsk! :O Pia hamnade ju i pisse i samma backe MED FYRHJULSDRIVET. Att "trycka lätt på bromsen" är inte ett allternativ då allt bara börjar glida bakåt! :/

  Och ett tips! Allvetaren kan va bra nångång, men ibland kan man ju skippa idiotiska kommentarer på såna ställen som det skulle räcka med ett "tur att ingen skadade sej". Antar att endel bara har för svårt att lära sej tänka positivt för någon annan än sej själv.

  SvaraRadera
 10. VEM siter o förstorar bilder fö att undersöka bilens o trailerns DÄCK då nån vari me om en olycka?! Nej herrigud, int svårt att gissa vem den krutupfinnarn e....! (sen undrar man varför man int e omtyckt)

  SvaraRadera
 11. Och jag tycker att denna diskussion slutar här, punkt. Den som faktist har mage och ren och skär skadeglädje (eller kanske barnslig idioti är rättare ord?) att yttra sig med utfunderade meningar som att man kan lätt bromsa (resulterar med att däcken låser sig och det börjar åka så GREAT IDEA GENIUS!!)på något som faktist skulle ha kunnat sluta väldigt illa, både för häst och människor, är väldigt välkommen till mig och disskutera saken vidare. Att vara skadeglad är en sak, att vara elak och önska olyckor, det är en annan.

  SvaraRadera