torsdag 20 juni 2013

Snabbis

Stormis' muskelknuta var mycket mindre idag, och han var inte heller lika öm, jihuu!

Tandläkaren var idag till stallet och fixade tänder. Stormis hade några små orenheter, men överlag var munnen fin.
Veterinären kollade också på muskelknölen. Diagnosen var att han har ganska långt kors och inte ännu den tillräckliga muskelmassan för attstöda korset. Vi skal  fortsätta som vi gjort så blir det nog bra, desto mera muskler, desto mindre stelhet. Duh.

Han fick alltså vila idag. Vi stretchade lite och tänjde på honom, han såg riktigt nöjd ut med att få ha ledigt. Han får fira midsommar i all frid, så börjar vi med nya tag på måndag. En längre ledighet gör väl bara bra ibland.
Egentligen borde vi väl träna på för tusan och köra stenhårt. Men vetni, nä. Min häst betyder världen för mig, hans välbefinnande är så himla mycket viktigare än hur han klarar sig eller presterar. Det har verkligen ingen jäkla betydelse. För mig är han ändå det finaste lurvörat i hela världen. Skål.

7 kommentarer:

 1. Ja Stormis hade iallafall varmt om huvu idag med sin nya teddygrimma.. +30 grader o stormis går me vintergrimmor på :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eh, nödvändig kommentar?

   Radera
  2. Eh, ingen fråga din åsikt? Skrev hit eftersom jag int orka skicka på fb åt henne och jag noterade grimman eftersom våra hästar är hagkopisar. Eh.

   Radera
 2. Eh, frågade hon din åsikt om grimman i inlägget? EH.

  SvaraRadera
 3. Hahaha vilken underhållande dialog över något så otroligt onödigt som en grimma! :'D

  SvaraRadera
 4. Jo o särskillt folk som nog kan komentera andras inlägg men int vågar lägga ut sitt namn e så onödiga...... o till saken hör att de e en jargong som vi har att lite "kritisera" varandras hästar o deras grejer :) Båå vet att de e frågan om humor .....

  SvaraRadera
 5. Stormis hade sin fina fluffgrimma för att han har ett ganska stort sår under hakan och får lätt skavsår av grimman, och jag vill inte att det skall skava mer än nödvändigt. Skulle så gärna vilja ha honom utan grimma men knashästen vill inte ge fast sig då, utan svänger baken till. Hällre har han fluff än stora dumma sår :)

  SvaraRadera