onsdag 19 juni 2013

...

Åkte till stallet idag efter jobbet, jag hade i planerna att longera Stormisen idag. De planerna fick dock ett snabbt slut då det uppstått en muskelknöl (?) bakom hans kors.

Han var öm vid knölen, så vi masserade honom och tänjde på svansen och ryggen. Jag stretchade hans bakben och så smorde jag in knölen, korset och området omkring knölen. Han slappnade av ganska hastigt och slutade ömma efter behandlingen, det var ju tur.
Dock börjar jag bli trött på alla problem som tycks uppstå med honom och hans förbaskade stelhet. Fyra gånger har han fått massage och laserbehandling, han äter tillskott för lederna och han stretchas, böjs hit och dit och han rids rätt och varierande. Sadlarna och den övriga utrustningen passar.
Jag kan leva med att han tar kortare steg med ena bakbenet och att han är lite oren i den sidan, men varför är han så hiskeligt stel fram och tillbaka mest hela tiden? GAAAAH så frustrerande!

Jag skall prova longera honom imorgon och så får han ledigt över midsommar. På måndag hoppas jag vi kan börja träna på allvar igen, ser fram emot det :)

2 kommentarer:

  1. Det brukar ju alltid vara så att när allting börjar gå bra kommer de bakslag av olika slag- du kan ju hoppas på att det är nåt sånt :)) /Ida

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas innerligt på att det är så! Dock pratat med veterinär idag och hon kollade honom, mycket troligt beror stelheten på att han har ganska långt kors och inte ännu byggt upp tillräcklig muskelmassa för att stöda det. Vi fick råd att fortsätta som vi gjort så blir det bra :)

    SvaraRadera