måndag 8 april 2013

Massage och laserbehandlng

Idag har massören hälsat på i stallet. Direkt efter jobbet åkte jag till stallet, och vi tog in hästarna och band upp Stormisen i boxen och väntade på massören. Efter en stund dök det upp en glad liten kvinna och behandlingen kunde börja.

Massören, som visade vara sig en mycket trevlig en, gick igenom hela hästen, och Stormisen betedde sig helt ok. Lite funderade han vad hon gjorde och ryckte till om det gjorde ont, men vem kan klandra honom för det? Som vi redan visste var han fast, men inte riktigt lika farligt som massören trodde i början utan han började redan öppna sig endast med handmassage. Vid korset på högra sidan var han rejält fast, varifrån det strålade ner i höger bakben. Detta förklarar varför han varit oren i höger varv vid longeringen. Till följd av korset hade vänster bog börjat gå fast, men bogen kom ganska bra upp endast med massage så det har inte varit så länge.

Efter själva handmassagen fick han laserbehandling. Det är en behandling som fortlöper i flera dagar (upp till över en vecka) efter själva behandlingen, och om vi ser en positiv respons på behandlingen skall han behandlas på nytt om en vecka. Massören berättade att hon märkt hur han gett gensvar på behandlingen genast, och kommer högst troligt att bli mycket bättre inom de kommande dagarna och sen ny behandling. Stormis stod och gäspade i slutet av behandlingen så han blev ganska avslappnad. Jag är väldigt nöjd om massagen och behandlingen skulle göra honom mjukare och så att det blir behagligt och roligare för honom att jobba :)

Behandlingen tog en timme och kostade 50 euro. Jag tycker inte att det är dyrt, jag menar, vad gör man inte för någon man älskar?

4 kommentarer:

 1. haha. blev du också sugen av massage efter att ha sett hur hästen njöt? de gjorde iaf jag när mina blev behandlade.. vem hade du att massera? :)/Ida

  SvaraRadera
 2. visst skulle det vara skönt :) Massören heter Katri någonting, väldigt trevlig och duktig var hon :)

  SvaraRadera
 3. Jag trodde massage va dyrare :) Hoppas han blir i prima skick nu till vårens träningssäsong :))

  SvaraRadera
 4. Det trodde jag också, verkligen tillfreds med räkningen ;) Juu vi får hoppas det :)

  SvaraRadera