lördag 27 oktober 2012

Voi Stormis..

Idag var en mindre lyckad dag i stallet. Janina kom för att rida Stormis, nu när det har frusit skulle vi rida på gräsplanen för första gången med Janina. Det blev en väldigt kort ritt.

Då vi kommit ner till planen hjälpte jag upp Janina på ryggen, och sprang sedan in på toaletten medan Maria höll Stormis och Janina under uppsikt. Då jag kom ut igen sprang hästen omkring utan ryttare, med sadeln på manken/halsen. Stormis hade galopperat och sedan satt ner huvudet, då hade sadeln glidit fram och Janina fick smaka på gräset så som nog de flesta ryttarna som ridit honom då skulle fått göra.. Det som är illa med hela scenariot är att Janina landade med huvudet först, och troligtvis har hon fått hjärnskakning. Hon hade ont i huvudet och i nacken men det avtog enligt henne senare. Hon hade inget minne av hur hon fallit av honom, men hon mådde inte illa och hade inte ont någon annan stans. För säkerhets skull åkte hon till Borgå för undersökning.

Efter att Janina åkt till Borgå tillsammans med sin mamma longerade vi Stormis, och han uppförde sig helt fint. Maria longerade honom så länge att han fick upplopp för all extra energi, och jag kan säga att hans kondition har blivit bedrövligt mycket sämre än vad den var i somrast.. :(

Min teori är att Stormis testade Janina (han gick ju fint i longeringen), men onödigt att det slutade så fult. Men det som hände är oundvikligt då man håller på med hästar. Allra flesta hästar testar nya ryttare, och alla ryttare faller av hästen nu och då. Janina sa att hon inte blivit rädd för honom och hon stod och klappade honom efter fallet, det är ju bra.

På dressyrsadeln börjar jag dock bli lite besviken, detta var nu andra gången som den inte hållits på den plats som den skall vara. Möjligen skulle Janina fallit av även om sadel stannat på sin plats, men att den gled framåt gjorde helt klart inte saken bättre.. Men från och med nu börjar han ridas mera med allroundsadeln, den borde ju hållas där den skall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar