måndag 22 oktober 2012

Fartfylld uteritt

Idag var Janina och red ut på Stormis tillsammans med Karolina och Janet. Stormis hade nog varit lite het och blivit "rädd" (läs: fjantat sig) för en bil, men annars hade det gått helt bra, men desto fartfylldare.

De hade travat ganska mycket, och i stundens hetta hade tävlingshuvudena i mor och son tagit över. Det hade slutat med trav och galopp i tävlingshastighet, tur så var flickorna så kloka att de tog in hästarna, satt av och ledde dem en stund så att de skulle lugna sig lite, exakt så som vi sagt att deskulle göra om de fick några problem. De hade också mött traktorer, men klarat sig fint.

Då hästarna lugnat ner sig hade de suttit upp tillbaka, och avslutat ridturen lugnt och fint, Janinas kommentar om uteritten var att det var superskoj :)

Det känns bra att jag igen hittat någon som vill motionera Stormis, en stor sten borta från mina axlar. Vi är stolta över flickorna med Maria, varken Janet eller Stormis är på något vis lätta hästar och båda har lätt för att hetta till sig, och flickorna klarar sig fint.

Jag skall höra med Katja i vilket skick ridplanen är, så skulle Janina och Anna kunna börja rida Stormis där, så skulle vi få fart på träningen och hoppningen igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar