söndag 9 mars 2014

Got your name written here in a rose tattoo

Hej på er och ursäkta min långa frånvaro. Det har verkligen inte funnits varken tid eller ork för bloggen de senaste dagarna, men så kan det gå. Dagarna har bestått av dammiddag, jobb, stall, champagnefrukost, filmkväll och oväntade fribiljetter. Men vi börjar där man bör, nämligen början.

Dammidagen var mycket lyckad. Middagen bestod av svampsoppa till förrätt, stekt laxmedaljong, smörsås, mos och en gudomlig sallad gjord på isbergssallat, avokado och fetaost till varmrätt och chokladkaka med vaniljglass att avrunda kalaset med. Sedan dansade vi oss genom natten. Jag var egentligen påväg hem så mycket tidigare, men DJ'n saboterade mina planer genom att börja spela Dropkick Murphys. Hittade Majava och Marcus på dansgolvet, så där stannade också jag. Good times! Det att jag hade morgontur nästa dag och hann sova ynka tre timmar, det är en annan historia.

Torsdagsmorgonen började med jobb med kära gamla arbetskamrater. Det var lite segt att kliva ur sängen, men en av mina filosofier genom hela min studietid har varit att om man orkar festa orkar man banne mig stiga upp nästa morgon. Det har fungerat bra såhär långt och fungerade nu också. Trött blev jag först då arbetsdagen var slut och jag satt mig i bilen för att åka hem, då var jag trött och hade också en fruktansvärd huvudvärk. Hela resten av dagen spenderade jag under täcket. Jag varvade med att sova och kolla Sons of Anarchy (en serie som är fruktansvärt beroendeframkallande! Kolla den!). Det är flera år sedan jag slappat en hel dag (jobbet borträknat) men ibland får man väl göra det också.

På fredagsmorgonen var det skolan och den nya kursen Investering och finansiering som stod på schemat. Inte det intressantaste, men det är den sista kursen i Skuffis innan vi blir utexaminerade, så må det inte gå. Vi provade också ut ringstorlekar och beställde agrologringar, kul! 
Efter skolan åkte jag till stallet. Fixade allt perfekt tills det att Sandra kom hem, vartefter vi åkte iväg på lunch och drog vidare till Pale för ett dressyrpass. Timmarna flög iväg, som det brukar göra då man har roligt.
Väl hemma tog vi in hästarna och fixade allt klart innan vi fodrade underverken. Vi var passligt klara tills Voice of Finland började, så Sandra hällde upp två glas rött och så bänkade vi oss alla tre i soffan för två timmar av spännig för att se vem som gick vidare. Två glas rött och mycket skratt senare hoppade denna lilla tös i bilen, styrde hem och dejtade John Blund.

På lördagsförmiddagen mötte jag upp Malin för att träffa Jossu och Mixo. Vi fyra är de där fyra originala Svartåbrudarna, och vi försöker att träffas lite då och då. Då en av oss nu också har en underbar nyhet så gjör det allt lite roligare. Vi fick också prova en jungfrugrej för mig, nämligen champagnefrukost. Jossu hade hämtat champagne (jag och Malin hämtade MJÖL, haha!) och duktiga Mixo bakade gudomliga chokladcupcakes med chokladbitar och hallon i. Mums! Vi pratade om ditt och datt och hittade ett gammalt fotoalbum. I ett fotoalbum där står tiden stilla, mellan pärmarna är allting som förut. Så är det bara, och många fina gamla minnen kom till ytan. 
Vi styrde hem mot Svartå med Malin, övertygade om att ta det till en tradition med champagnefrukost på lördagar. För att vi kan :D
Senare träffade jag Tessi och Jessy för kaffe och efter det styrde jag mot Karis för filmkväll tillsammans med Nina, Anton, Sandra, Janne och Sofia. Vi mumsade grönsaksdipp, nötter, popcorn och Ninas utsökta pizzarullar medan vi kollade den prisade filmen Dallas buyers club. En riktigt bra film faktist, och en väldigt bra insats av både Matthew McConahey och Jared Leto för suveräna roller!

Idag var det huvudstaden och Helsinki Horse Fair som gällde och jag infann mig i Fagerdal på morgonen, pigg och glad. Döm om våran förvåning då vi kom in genom dörrarna till mässcentret och en kille kommer fram till oss och frågar om vi redan har biljetter till mässan. Vi svarade nej, vartefter han med ett leende sticker två fribiljetter i händerna på oss och knallar iväg, bara så där. Jag blev så överraskad att jag inte är säker på om jag förstod att tacka honom eller inte. Med tron på mänskligheten på hundra procent tassade vi glatt genom portarna med våra rykande färska fribiljetter.
Vi kollade in höjdhoppning och reiningtävlingar (älska westernhästar ^^) och såklart expot. Expot var ingen höjdare, inga riktigt bra erbjudanden, men alltid kul att se sig omkring. Jag hittade ett liniment från Hilton Herbs som innehåller arnika och lavendel och lär skall vara magi för musklerna och så köpte jag en tvåkilos hink fylld med ekologiskt lösgodis till min prins (med det underbara namnet HobuLove, hästkärlek på estniska). Älskar ide´n med lösgodis till hästar, såg det första gången hos PS of Sweden. Hinken fyllde jag med godis av alla smaker, banan, persika, blålucern, kokos, honung, vanilj, jordgubb, mint, morot, skogsbär och hallon och vad där nu fanns för gott. Stormis gillade det också då jag gav honom några bitar, inte helt fel :)
Vi såg också världens gulligaste varelse, nämligen en mini-irländsk cob.  Tänk er en tinker, men i storlek av en welsh mountainponny. Underbart! En sådan vill jag ha! *skriver önskelistan*

Så sådana dagar, underbart med hålligång och mycket kompisar. Nu skall jag ta en powerwalk med Malin och imorgon blir det stallet och senare en träff med Majava. Stallet blir det också. Ha en bra söndag :)


Dammiddag 2014


Glada tjejer suddar iväg på middag


Ekologiskt lösgodis och Muscle Magic

Två kilo hälsosamm kärlek :)


2 kommentarer:

  1. Nunnu älskade HobuLove godisarna, trodde inte att hon som e sååå kranttu med vad hon äter skulle tycka om det, medan Unistus som e sååå glupsk spottade ut alla andra utom herbringarna :O

    SvaraRadera
  2. Haha, oj då :D Jag måddes ge lite honungsringar till Nunnu när hon såg så hjärtskärande ut när Stormis fick godis, och det sjönk nog bra :)
    Poikkeus joka vahvistaa säännön? ;)

    SvaraRadera