torsdag 6 juni 2013

Det efterlängtade ridplansbesöket

Idag kom vi äntligen iväg till ridplanen en bit bort :) Och Stormisen? Ja han var lika lugn som vanligt.

Då jag kom till stallet på morgonen var hovslagaren där och skodde Pale. Det var redan ganska varmt, men idag skulle vi iväg, ett kort pass borta från hemmaplan är bättre än inget pass. Då Pales tassar var nya och fina hämtade vi upp ponnyn med kompis från betet.
Jag borstade och visiterade Stormisen och då bilen var packad och transporten klar lastade vi hästen och körde iväg. Planen ligger bara 5-10 minuter från stallet vilket var skönt då det var varmt och kvavt, både utanför och inne i transporten.

Väl vid planen lastade vi ut honom, sadlade och tränsade. Han fick låna Sindis sadel idag då vi inte gärna byter tillbaka koppjärnet till min egen dressyrsadel. Jag beställde ett nytt i början av veckan så det borde komma snart. Sindis sadel är aningen för stor, men annars passar den på ryggen.

Stormis var hur lugn som helst även om det var en ny plats, ingen stress eller spännig här inte. I början av passet var han seg, typ väldigt seg. Värmen gjorde ju sitt, men efter en stund så började det gå bättre. Sandra red ett ganska kort och intensivt pass vilket resulterade i en ganska så svettig men nöjd häst.
Vi spolade av honom innan vi åkte hem så att han skulle få en behagligare hemfärd.

Och lastandet. Ha! Det har aldrig gått så bra som idag. På morgonen kom han fint in, backade ut en gång och kom sedan in, denna gång för att snällt stå still. Då vi lastade honom inför hemfärden flyttade vi inte mellanväggen utan testade om han skulle komma ändå. Och han tassade snällt in i transporten, utan att backa eller vara besvärlig. Så skönt!

Då vi kom hem fick alla hästarna stå inne en stund undan den värsta hettan och alla flygande odjur. Under tiden gav vi oss av till Ingå city för en kaffe vi vattnet och för att hämta hem avmaskningsmedel till hästarna.
De blev alla avmaskade då vi kom hem och så fick de gå tillbaka ut i hagen och på betet. Det blev ganska mycket svalare på eftermiddagen så det var riktigt skönt att släppa ut dem igen.

Jag konstaterade också att det är svårt att fotografera med en kamera utan minneskort, så bilderna är av telefonkvalitet.


Svansen <3

2 kommentarer: