tisdag 8 juli 2014

Countrygirls can survive

Hej hopp i lingonskogen!
Här sitter jag totalt utpumpad efter två fin-fina dagar.

Igår gällde höbärgning så vi kavlade upp ärmarna, smetade in oss i solskyddsfaktor och tog grepar i vacker hand. Jag tycker vi var väldigt duktiga och effektiva då vi fick in dryga 200 balar på tre människor och en och en halv timme. Jag trodde att jag inte skulle vara kapabel att använda mina armar idag och att nacken skulle vara helt i lås, men tji fick jag! Jag känner inte den minsta ömhet i några muskler, så något grundligt finns det väl i gömman i mina armar ;)
Jag agerade också fotograf då Pale hoppade och innan det samlade vi in hinder och flyttade dem till den nybärgade vallen. Vi pysslade på med lite smått och gått, och känslan då vi sjönk ner i soffan med en kall öl var ganska obeskrivbar.
Då jag kom hem mitt i sena kvällen vattnade jag gräsmattan, rosorna och trädgårdslandet och så dök Tessi och Jessy upp för ett glas vin bland myggen. 

Denna morgon åkte vi med mamma på hennes cancer-granskning, allt såg bra ut och var i skick. Minuset var det faktum att vi hade tid 09.15 och slapp in 11.30. Det var inte så himla lyckat, men de hade starkt kaffe och goda nygräddade bullar i cafeterian så vi klarade oss utan större panik.
Efter det var det lite småskalig shopping som gällde. Jag hittade en ekologisk handtvål utan parabener och andra kemikalier i en vanlig matbutik. Den doftar ljuvligt av lavendel och pelargon och jag är så nöjd då även mamma verkar gilla min nyfunna passion då det gäller ekologisk kosmetika och hudvård. Vi fyndade också lite skor, ett bälte och en fin rutig skjorta. En burk MSM fick jag också med mig hem då jag försöker mitt bästa för att hålla ögonstenens muskler och leder i trim.
Då vi kom hem bytte jag snabbt kläder och styrde mot Fagerdal. Idag har vi borstat bort spindelväv från väggarna i stallet, torkat bröd, tvättat täcken, inspekterat var vi skall bygga en ny hage samt fixat lite smått och gott. Vi har också hunnit med att krafsa om Stormis och med en underbart lång och lugn skrittlänk med Sindi och Pale över skogsstigar och slåttervallar. Skönt att ge sig ut i sommarkvällen och åka häst på långa tyglar och bara prata strunt och njuta av tillfället. Ja, njuta av livet helt enkelt.

Imorgon skall vi fortsätta med målningsprojektet på jobbet och efter det blir det Fagerdal. Höarbetet fortsätter imorgon. Jag älskar fysiskt arbete var man verkligen får använda de där musklerna vi jobbat hårt för. Då svetten lackar och solen steker på axlarna. Japp, I love it!
2 kommentarer:

  1. om du älskar att vara på hö åkern får du gärna nog komma och fortsätta hos imorgon :)

    SvaraRadera
  2. Haha tack! Men om vi sku försöka få in allt i Fagerdal till en början :D

    SvaraRadera