tisdag 25 september 2012

Tömkörning

Slutade tidigt idag från skolan, och åkte med Sandra upp till Lappträsk för att hälsa på och tömköra Stormis. Sandra har inte sett honom på väldigt länge, så nu var det på tiden, även om det innebar att åka 400 kilometer tur och retur för att komma till stallet.. :)

Då vi kom till stallet var inte Maria ännu på plats, så vi hälsade på hästarna och mockade färdigt. Då Maria anlände drack vi kaffe och småpratade lite allmänt innan vi tog in Stormis och gjorde iordning honom. Han har på något mirakulöst Stormis-vis lyckats rispa upp en 15 centimeter lång rispa på bakdelen som han lite ömmade för, men det var inte så djupt att det gick igenom skinnet så vi tänkte att han nog utan problem kan gå ett litet tömkörningspass.

I början förstod han inte riktigt vad Sandra ville, men efter en liten stund så började det gå bättre. Han var väldigt lat, så hon fick jaga ganska mycket på honom för att han skulle lyfta trav, men efter en stund gjorde han det. Även om han nu är lite åt det latare hållet så drar jag en djup suck av lättnad för att Havre-Hysterin har gett sig ;)
Sandra tömkörde Stormis en stund, och de sista varven gick han riktigt bra med tanke på hur nytt det är för honom. Han var dock lite stel i bakdelen, och då vi kom in kände vi lite på hans rygg. Han reagerade på tryck vid korsryggen, vilket han inte gjort tidigare. Jag masserade in området med Arnika och sedan tänjde vi lite på honom med hjälp av morötter. Får se hur det blir, jag hoppas att det skall gå om med det som jag kan göra så att vi inte behöver ta ut någon massör, senast han hade sjukt i ryggen gick det ju över med mina egna medel..

Då Stormis nöjt stod i stallet så tog vi in Jolanda, även hon skulle bli tömkörd. Detta lilla sto slutar inte att överraska oss, hon förstod nästan direkt vad det var som Sandra bad av henne. Några små bocksprång bjöd hon på, men det unnar vi henne då hon överlag gick väldigt fint, underbara lilla ponny!

För övrigt har också Janet och Calle blivit skrittade och ridna idag, så det har varit en riktigt bra dag :)


Tömkörning

Rena ben..

Suddiga ben..

I love U

"Titta mamma, utan att titta!"

Jolanda

Jolanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar