onsdag 19 september 2012

It's raining cats and dogs!

Idag trotsade jag och Maria vädrets makter och gav oss ut och köra ett energiknippe till Stormis i regnet. Då vi lämnade stallet duggade det bara, men snart började det regna småspik, kul! -.- Men har man bestämt sig för att motionera hästen så har man..

Stormis var het som bara den då vi lämnade stallet, han tuggade fradga redan innan vi var ute på vägen. Han såg små gröna gubbar lura lite här och där, och skyggade för varenda ensilagebal som var bredvid vägen. Han har lite missförstått dethär med att det är små hästar som äter ensilagebalar, och inte tvärtom.

Jag har också som vana att köra honom med sparkrem, bara för säkerhets skull. Han brukar inte bocka, och  då han har bockat så har det varit ett litet glädjeskutt nu och då. Idag var det dock en annan grej, och han bockade på för fullt. Han såg ut som en rodeohäst, helt rund var han där han studdsade, roliga lilla hästen :)

Turen vi körde är ungefär 8 kilometer lång, och det tog oss just under en halvtimme att köra den. Då vi kom hem hade vi en trött och ångande liten häst som var så glad och nöjd att få komma in i det varma och torra stallet tillsammans med ett fleecetäcke och kvällsmaten. Det känns skönt att vi börjar få den värsta överskottsenergin bort efter havren, och imorgon kanske han beter sig som sitt gamla jag igen.

För övrigt skall jag sköta morgonfodringen och utsläppet i stallet imorgon, så god natt på er :)


En suddig rumpa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar