lördag 15 september 2012

Hästfylld dag

Idag har det varit en väldigt hästfylld dag då alla fyra hästarna i stallet har fått motion, mera eller mindre lyckat, men motion non-the-less. Det känns alltid så himla bra efter att alla fyra står i stallet, motionerade och glada :)

Vi började med Maria med att motionera lilla Calle. Han har nyligen fått en ny sadel, och idag testade vi den med Stormis' gelpad under "bakvalvet" då den tidigare varit lite höjd i framdelen så att ryttaren åkat bakåt. Adele red Calle, och han gick så fint i skritt och trav hela passet. Calle går i ganska fin for helt gratis, så bara både han och Adele får lite mera kött på benen ridmässigt så tror jag nog att de blir ett superbt par. Efter ridningen blev Calle longerad en stund, så att han lite skulle få springa av sig.

Carlos the Great


Efter Calle blev det Jolandas tur. Hon är i inkörningsskedet och har en gång tidigare gått med kärra bakom sig. Idag skulle hon få debutera med att bli körd på vägen i trav. Bortsett från en liten sväng via diket då grannens blodtörstiga kalvar utan förvarning uppenbarade sig bakom hörnet på en lada så gick det suveränt. Stoet travade på i vacker takt med spetsade öron hela tiden, underbara lilla ponny! ^^

Duktig liten rumpaSen var det ju meningen att Stormis skulle hopptränas idag, men det visade sig att det inte passade för Wilma att komma idag. Då tänkte vi att vi istället skulle löshoppa Stormis och Janet, och byggde en bana. Vi löshoppade Janet först, och hon hoppade fint 40 cm. Det var andra gången i hennes liv som hon blev löshoppad, så det är ju onödigt att "hoppa" henne, men så länge hon tycker det är roligt så får hon skutta sina 40 cm :D


Efter Janet var det Stormis' tur, och det var ju intressant. Stormis sköt iväg som en kanon bockandes och sparkandes, att ta fast honom efter första varvet var ingen möjlighet, så han fräste på ett varv till, denna underbara HavreHysteri.. -.- Underlaget som vi hoppar på är gräs, och det var lite för halt för att fräsa omkring som ett tåg, risken för att han skulle gå omkull var för stor.
Jag ringde till våra grannar som har en ridplan, och frågade om det var möjligt att vi kom dit för att han skulle få springa av sig det värsta, och det fick vi. Vanligtvis undviker jag att jobba med Stormis på den här planen, då den är alltför mjuk för honom, men idag hade han inget problem med det. Vi försökte löslongera honom en stund, och tillslut hade han sprungit av sig så mycket att det inte mera kom rök ur öronen på honom, knashästen. Nu hoppas jag bara att han fort skall komma in i sitt gamla, smålata vanliga jag igen, han är nog trevligare då ;)

Löslongering


Knasponny


Finis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar